Murtomaahiihto Val Gardenassa

Murtomaahiihto Val Gardenassa

Lumivarma Val Gardena on murtomaahiihtäjän paratiisi. Koe loputtomalta vaikuttavat, täydelliset ladut. Dolomiti Nordicski tarjoaa kokonaisuudessaan 130km ihanaa hiihdettävää. Liu’u läpi kauniin luonnon ja nauti voittamattomasta näkymästä Dolomiiteille. 

Val Gardenassa on 80km ihania latuja eri vaikeusasteilta. Koko Dolomiti Nordicskissä, joka on Euroopan suurin latualue, on yhteensä 130 km. Tarjonta on tämän vuoksi valtavaa ja mahdollisuudet tuntuvat loputtomilta.

Täällä on paljon reittejä joista fanaattiset murtomaahiihtäjät unelmoivat. Valinnan varaa löytyy helpommista reiteistä aloittelijoille, aina vaativimpiin reitteihin ammattilaisille. Latuja on monia vierekkäin mikä antaa mahdollisuuden sekä perinteiselle- että luistelutyylille. 

Euroopan suurin murtomaahiihtoalue

Alue on sekä lumi-, että aurinkovarmaa korkean sijaintinsa vuoksi. Ruotsin hiihtomaajoukkue pitää usein leirejä Val Gardenan naapurissa, Seiser Almissa, ennen arvokisoja. Seiser Alm, tai italiaksi Alpe di Suisi, on osa Dolomiti Nordicskitä.  Jopa Charlotte Kalla pitää paikkaa ehdottomana suosikkinaan. 

Vinkkekjä ladulle:

Alue

Latu

Vaikeusaste

Pituus km

Monte Pana      
  Palusc Helppo 5,2
  Monte de Sot Helppo 2,5
  La Buja Medel 6,7
  Vedl Verzon Keskitaso 3,3
  Val Scura Vaikea 7,5
       
Seiser Alm      
  Compatsch/Compaccio - Ritsch Helppo 5,4
  Ritsch Helppo 1,4
  Pista di allenamento/övningsspår Helppo 2,1
  Sammankopplande spår till Hotel Sonne Helppo 3,2
  Möser Helppo 5,5
  Col del Lupo Helppo 8,9
  Hartl Keskitaso 12