Innsbruck

574 - 3 210 mpy

Innsbruck

574 - 3 210 m ö h

Innsbruck – Alppien pääkaupunki ja 9 hiihtokeskusta

Vietä lomasi upeassa Alppien pääkaupungissa Innsbruckissa ja laskettele valintasi mukaan jopa 9 eri hiihtokohteessa viikon aikana. Innsbruckissa on hieno vanhakaupunki ja lukuisia huippuravintoloita, baareja ja yökerhoja. Matka lentoasemalta keskustan hotelleihin kestää vain n. 10 minuuttia.

Innsbruck on kaupunki Tirolin osavaltiossa läntisessä Itävallassa. 124 579 asukkaan kaupunki on rakennettu 575 metrin korkeuteen merenpinnasta. Kaupunki on myös Tirolin osavaltion pääkaupunki. Innsbruckin halki virtaa Inn-joki, joka saa alkunsa Sveitsin Alpeilta. Innsbruckissa sijaitsee kaksi yliopistoa (Leopold-Franzens Universität ja Medizinische Universität). Kaupungissa asuu noin kolmekymmentätuhatta opiskelijaa. Suosituimpia nähtävyyksiä ovat kaupungin keskustassa sijaitseva vanha kaupunki kävelykatuineen ja etenkin kultainen katto (Goldenes Dachl). Läheltä kaupungin keskustaa nousee hiihtohissi (alueelle kuljetaan pienellä junalla) Hafelekarspitze-nimiselle huipulle, joka sijaitsee Nordkettenin hiihtoalueella. Täällä on yksi Euroopan jyrkimmistä laskettelurinteistä Hafelekar -rinne, jonka jyrkkyysaste on jopa 70%. Kaupungista on lyhyt matka myös useisiin muihin laskettelukeskuksiin. Kaupungissa on valtava määrä ravintoloita, baareja, viinibaareja, discoja ja yökerhoja. Vanhan kaupungin kujilta löydät monta erittäin idyllistä pientä baaria. Kaupungissa on pidetty talviolympialaiset vuosina 1964 ja 1976. Innsbruckissa järjestetään myös perinteikkään ja arvostetun Keski-Euroopan mäkiviikon kolmas osakilpailu. Mäkihyppääjä Gregor Schlierenzauer asuu ja on myös kotoisin Innsbruckista.

Omatoimikohde. Tapaat STS Alppimatkojen oppaan saapuessasi Innsbruckin lentoasemalle ja kun lähdet kotimatkalle.

STS Alppimatkojen pakettimatkaan Innsbruckiin ei sisälly kuljetus Innsbruckin lentokentän ja hotellin välillä. Tämä tarkoittaa, että matkustaja on itse vastuussa kuljetuksen varaamisesta.

Syitä valita Innsbruck

9 eri hiihtojärjestelmää
Kaunis kaupunki
Monia ravintoloita
10 minuuttia lentokentältä
Sykkivä kaupunkielämä
Huikea offpist
Sää & lumen syvyys Sää & webkamerat

ke 25 huhti - 01:01

14°C

puolipilvistä

0 cm

Lumen syvyys

Korkeus meren pinnasta 574 m

Korkein hiihtokorkeus 3210 m

Suurin korkeusero 1460 m

Rinteitä

300

km rinteitä

90 hissejä

14 59 51

Hotellit Innsbruck

lajittele

Kartta