Laskettelu Obergurgl

Laskettelu Obergurgl

Kaudella 17/18 hissilippu käy koko viikon myös Söldenin puolella!
Hissijärjestelmässä on kaikkiaan 24 hissiä, joista seitsemän on gondoleita. Rinnekilometrejä on yhteensä 110. Laskettelu on mukavaa, sillä rinteet ovat leveitä ja ihmisiä on vähän. Obergurgl on Ötztalin laakson viimeinen kylä, sillä Telfsistä alkava tie laakson läpi päättyy tänne. Kohteessa on kaksi rinnealuetta, joiden välillä pääsee liikkumaan kahdeksan hengen gondolilla. Alueen vuoret ovat nimeltään Festkogl (3 038 m), Hohe Mut (2 670 m) ja Wurmkogl (3 082 m). Hieman helpompaa hiihtoa voi harrastaa Hohe Mutilla. Väliasemalta lähtevä rinne 6 on erinomainen aloittelijoille ja vähän laskeneille. Hieman vaativampi on rinne 16, joka on punainen, mutta jos haluat todellisen haasteen, valitse off piste-reitti 2Festkoglin rinteet ovat leveitä ja nautinnollisia. Kokeile rinne 9 ja jatka sitten rinnettä 3alas kylään asti – upea kokemus! Toinen mahtava reitti onFestkogelilta lähtevä rinne 7, jonka jälkeen voi jatkaa rinnettä 6 Nederhütelle ja edelleen koko matkan alas kylään.Wurmkogel on sekoitus jyrkkiä ja vaikeita (mustia) ja pitkiä sinisiä rinteitä. Täällä on myös alueen pisin rinne (noin 8 km), jolla on korkeuseroa 1 200 metriä. Reitti lähtee Wurmkogelin huipulta rinteenä numero 27, jonka jälkeen voi valita punaisen tai mustan rinteen ja jatkaa edelleen rinteitä 26 ja 24 alas Pilliinsaakka. Hauska illanviettotapa on laskea kelkalla kolmen kilometrin pituista valaistua rataa. Rata lähtee Hochgurgl-hissin yläasemalta ja päättyy Pillin ala-asemalle. 

Murtomaahiihto Obergurglissa

Obergurgl-Hochgurgl on ylpeä hyvin hoidetuista murtomaahiihtoladuistaan, jotka sopivat hyvin myös kestävyysharjoitteluun korkeassa ilmastossa. Obergurgl-Hochgurglin hiihtokouluista löydät ammattilaishiihto-ohjaajat sekä aloitteleville, että kokeneemmillekkin hiihtäjille. Kaikki ladut sopivat sekä luisteluun että tavalliseenkin hiihtoon.

Pill/Angern/Poschach korkeanpaikan latu - 7 km

Helposti ladulle pääsee Hochgurglbahn -asemalta. Keskivaikeita nousuja ja laskuja. Latu kuljee Issen niittyjen, Königsrainin ja Alt-Poschachin kylien vierustaa.  Tämän jälkeen seuraat Ötztaler Ache joen rantaa takaisin parkkipaikalle Hotel Jaghofin taakse.

Harjoittelulatu Obergurglin keskustassa - 3 km

Latu alkaa Bobo's Kids Clubilta, kirkon alta. Kierros yhdistyy toisen ladun kanssa Ötztaler Achen vierellä. Helppo latu, pieniä nousuja.

Hochgurglin treenilatu - 2 km

Latu alkaa kappelin yläpuolelta aivan laskettelumäkien vierestä.  Osa ladusta on valaistu ja siellä on jopa kävelijöille oma osuutensa.

Murtomaahiihtolatu on merkittynä rinnekarttaan. Erityyppisiä karttoja löydät turisti-infopisteestä. Yhteistyökumppanimme Schieber Sport vuokraa varusteita.