Laskettelu Schladmingissa

Laskettelu Schladmingissa

Tehokkaat hissit vievät kylästä hyvin hoidetuille rinteille. Hissilipun alueella on 175 kilometriä rinteitä ja 81 hissiä, joista 45 on yhteydessä toisiinsa niin, että niiden välillä pääsee siirtymään suksilla. Lumetusjärjestelmä kattaa kaikki rinteet, joten sesonki on pitkä. Planaistadion. Kylän keskustassa sijaitseva Planaistadion on kuuluisa aina tammikuussa pidettävästä alppihiihdon maailmancupin iltapujottelusta, jonka Kalle Palander on voittanut vuosina 2003 ja 2006. Kisapäivä on todellinen karnevaali, esimerkiksi vuonna 2012 yleisöä oli paikalla n. 50000. Vuonna 2014 kisapäivä on 28. tammikuuta. Laskupäivä on kätevintä aloittaa nousemalla Stadionin kabiinihissillä huipulle ja siirtyä upeille rinnealueille. Planailla on vauhdikkaita ja leveitä punaisia rinteitä. Täällä voi hiihtää myös metsässä sekä puurajan yläpuolella. Hauser Kaibling. Alueella on sinisiä ja punaisia rinteitä. Mikäli haluat kokeilla jyrkempiä rinteitä, testaa numero 7 tai merkitty skiroute 9. Reiteralm. Laskettele hienoilla leveillä rinteillä metsän ympäröimänä. Monen suosikkirinne numero 5 on pidempi kuin aikaisemmin ja ankkurihissin tilalla on uusi gondoli. Hochwurzen. Alue soveltuu kaikentasoisille hiihtäjille. Rinne numero 31 jatkuu alas Schladmingiin asti ja on lähes kahdeksan kilometriä pitkä. Iltamäki Hochwurzenillapidentää laskupäivää. Mäkeen voi lähteä illallisen jälkeen ja laskea iltakymmeneen asti. lltamäkeen täytyy ostaa erillinen lippu.

Murtomaahiihto Schladming

Eniten murtomaahiihtolatuja Dachstein –alueella on Ramsaussa. Joitakin latuja on myös lähellä Schladmingia.

Pichlissä, joka sijaitsee 5 minuutin päästä Schladmingista, on 13km latuja; 5km, 3.5km ja 4km. Ladut sijaitsevat hyvin yksinkertaisessa maastossa, alle 50 metrin korkeuserot.

Ramsaussa voit nauttia todellisesta MM-järjestelmästä. Ramsau sijaitsee ylhäällä jäätiköllä, mikä tekee siitä erittäin lumivarman alueen. Koko järjestelmä koostuu 220 kilometristä, joka on jaettu 13 ladulle. MM-latuja voit kokeilla 16km ja 10km, mutta paljon muitakin vaihtoehtoja löytyy. Muun muassa monta erilaista 4km latua eri vaikeustasoilla. Täällä on myös 2,5km valaistu latu.

Molempiin kohteisiin on helppo päästä, busseja kulkee usein. Ramsauhun matka on n. 15 min ja Pichliin n. 10min.

Paina tästä nähdäksesi latukartan Ramsauhun.