Laskettelu Söldenissä

Laskettelu Sölden

Söldenissä on neljä toisiinsa yhteydessä olevaa rinnealuetta, joista kaksi on jäätiköitä. Kaikille alueille pääsee kylästä lähtevillä päähisseillä Giggijochbahnilla ja Gaislachkoglbahnilla. Alueilla on kaikkiaan 34 modernia hissiä, 148 rinnekilometriä ja yli 30 rinneravintolaa. Söldenissä on käynnissä monta suurta investointiprojektia. Kaudelle 2010/2011 avattiin uusi gondolihissi, jolla pääsee Gaislachkogelin huipulle. Gaislachkogl (3 058 m) on pienin kolmesta hiihtoalueesta ja siellä on leveitä ja hieman jyrkempiä rinteitä, jotka soveltuvat carving-lasketteluun erinomaisesti. Aloita rinteestä 1 aivan huipulta ja jatka rinteet 5 ja 10 koko matka kylään saakka – lasket upean kokonaisuuden, joka on 10 kilometriä pitkä ja korkeuseroa on 1 688 metriä. Rinne 2 on myös erinomainen carving-rinne, ja se vie alas Gaislachalmille. Mikäli haluat kokea todellisen haasteen, rinne 3 on Söldenin jyrkin. Tiefenbach. Jäätiköllä on erittäin leveitä rinteitä, ja alue on aloittelijoiden, vähän laskeneiden ja kruisailijoiden ehdoton suosikki. Jäätiköllä on myös hieno näköalapaikka niille, jotka eivät laskettele. Näkymä Tirolin korkeimman vuoren Wildspitzen (3 776 m) huipulle on upea. Rettenbach. Jäätiköllä laskettelu on vaativampaa, ja alue soveltuu hieman kokeneemmille. Rettenbachilla järjestetään joka vuosi lokakuun lopussa alppihiihdon maailmancupin avauskilpailu, joka lasketaan rinteellä 31. Giggijoch. Suurin rinnealue, jossa on rinteitä kaiken tasoisille laskijoille – helpoista sinisistä hieman vaativimpiin rinteisiin (14 ja 25). Täällä on myös Swatch Snowpark, joka sijaitsee 2 450 metrin korkeudella.

Kaudella 17/18 hissilippu käy koko viikon myös Obergurglin hiihtoalueella!

Murtomaahiihtoa Söldenissä

Suurin osa murtomaahiihtomahdollisuuksista ovat eteläisessä Söldenissä, Gaislachkogelin vieressä. Ladutettua reittiä löytyy 17km, mahdollisuus sekä luisteluhiihdolle, että perinteiselle. Lisäksi Söldenistä voi ottaa myös bussin lumivarmaan Obergurgliin, josta löytyy loistavia latuja 12km, bussimatka kestää 20 minuuttia.

Untersöldenin latu – 5km

Latu alkaa Hotel Sölderhofin takaa, josta se jatkuu suoraan Rechenaun kylän läpi, kohti Schmiedhofia ja takaisin. Maasto voidaan luokitella keskivaikeaksi muutamien nousujen ja haastavampien laskujen vuoksi.

Hofer Bödenin latu – 3 km

Latu alkaa Central Spa hotellin eteläiseltä puolelta. Yksinkertainen latu, joka nousee Söldenin mäkien ylitse. Latu jatkuu sillalle Ötztaler Achen ylitse ja pidemmälle mäkien yli ja sieltä takaisin lähtöpisteeseen.

Zwieselsteinin latu  7 km

Latu alkaa Gasthof Brükenwirtin eteläpuolelta. Hyvin yksinkertainen maasto joka sopii sekä perinteiselle, että luistelutyylille. Latu menee muutamien kylien lävitse ja palaa takaisin lähtöpisteeseen