Laskettelu St Antonissa

 

Laskettelu St Anton

St. Anton kuuluu Arlbergin rinnealueeseen, jossa on yhteensä 350 kilometriä hoidettuja rinteitä ja 97 hiihtohissiä kolmella alueella. Korkein rinnealue on 2 650 metrissä, suurin korkeusero on 1 511 metriä ja pisin rinne 8,5 kilometriä. St. Anton–St. Christophissa on vaativimmat ja pisimmät rinteet.

Päivä kannattaa aloittaa Happy Valleyksi kutsutun Steissbachtalin alueella, sillä hyvin hoidetuilla rinteillä laskettelu on helppoa. Schindlerspitzenin alueella on loistavia carving-rinteitä, joista monen suosikki on punainen 14, joka jatkuu sinisille 17- ja 1-rinteille. Sonnenkopf on perheille sopiva alue, jonne matka tehdään Postbussilla. Rendliin kannattaa mennä vasta lounaan jälkeen, jolloin aurinko paistaa ja rinteet ovat parhaimmillaan. Rendelbahnin hissi on yksi Alppien moderneimmista. 
Stubenin alueella on hyviä punaisia rinteitä ihastuttavan kylän ympärillä. Kandaharissa hiihdetään legendojen jäljillä, sillä siellä laskettiin tunnettu Kandahar Race jo vuonna 1928.

Valkoinen kierros on upea päiväretki naapurikylien Lechin ja Zürsin alueilla. Retki soveltuu kaikentasoisille laskettelijoille. Renée Zellweger lasketteli rinteellä 34 Bridget Jones-elokuvassa. Lechissä ja Zürsissä on valtavasti loistavasti hoidettuja rinteitä, joista suurin osa on punaisia ja sinisiä, ja hiihto alueella on helpompaa kuin St. Antonissa. Arlbergin alueen paras carving-rinne on numero 34, joka täytyy laskea! Lumisateen jälkeen kannattaa mennä viralliselle offarille, skiroute 33:lle, joka lähtee Madlochbahnin huipulta.

 Kaudelle 2016/2017 uusi hissiyhteys St Anton/St Christoph - Zürs/Lech.

Murtomaahiihto

St. Anton Am Arlberg on jo pitkään ollut suuri hiihtokohde. Monet eivät tiedäkään, kuinka paljon hyviä murtomaahiihtolatuja St Antonissa on.

Latukilometrejä löytyy noin 40. St Anton on loistava kohde murtomaahiihtäjälle runsaan hyvän lumen, useiden latukilometrien ja vaikeusasteeltaan vaihtelevien latujen vuoksi. Pysäköintimahdollisuudet helpottavat päivävierailijoiden matkaa. Pitkä latuverkosto tarjoaa mukavaa hiihtoa, mutta mäkiset kohokohdat tuovat siihen hyvää vaihtelua.

St. Christophin latu 2,5 km

Keskivaikea latu korkeudessa (1800mpy). Luisteluhiihtomahdollisuus. Täydellinen paikka tavata perhettä ja ystäviä jotka laskettelevat.

Stanzertalin latu 22 km

Alkaa heti Wertstohoffin pihasta Aubrückessa. Yksinkertainen latu, joka seuraa Rosanna-jokea kohti Flirchiä.

Ganderaun latu 3 km

Alkaa Hotelli Tirolerhoffista itään. Yksinkertainen latu jossa koirat ovat sallittuja. Yhdistetty Stanzertaliin

Verwallin latu 10 km

Fantastinen latu joka alkaa 200m päässä Hotelli Mooserkreuzilta. Pieniä nousuja ja helppoja laskuja romanttisen Verwall-laakson vierellä.

Reitin latu 2 km

Yksinkertainen, tasainen latu Pettneun itäisessä osassa.  Yhdistetty Stanzertalin kanssa. Täydellinen harjoitteluun. Täällä voit hiihtää myös iltaisin.

 

Karttoja löydät turisti infopisteeltä ja painamalla tästä.

Katso mahtava video