Tietosuoja ja henkilötiedot

Henkilötiedot

STS Alppimatkat tallentaa henkilötietolain mukaisesti henkilötietosi, jotka annat matkavarauksen yhteydessä. Käytämme tietoja täyttääksemme lupauksemme sinulle.

Kun varaat matkan meidän kautta jaamme yhteistyökumppaneidemme kanssa (esim. Lentoyhtiö, hotelli, hissi- ja bussiyhtiö)tiedot,  jotka näemme tärkeiksi jotta voimme täyttää sinulle annetut lupauksemme. Tiedot tallenetaan myös järjestelmäämme, jotta voimme tarjota sinulle tärkeää tietoa ja palvella sinua ennen matkaa, matkan aikana ja matkan jälkeen, sähköpostin, puhelimen ja postin välityksellä. 

Kun varaat matkan kauttamme hyväksyt että henkilötietosi ja matkustushistoriasi tallennetaan asiakastietojärjestelmäämme ja että sitä voidaan käyttää palveluun ja yhteydenottoon. Tietoja voidaan käyttää myös markkinointi ja sisäisiin markkinointitutkimustarkoituksiin. Voit koska tahansa perua suostumuksesi käyttää tietojasi markkinointitarkoituksessa ottamalla meihin yhteyttä info@alppimatkat.fi tai 09 67 13 14.

Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä sähköpostitse info@alppimatkat.fi

Henkilötiedoista on vastuussa STS Alpresor AB. Jos haluat tietää mitä tietoja on tallennettuna järjestelmäämme, voit hakea niitä alla olevasta osoitteesta. Tietojen pyytäminen on ilmaista ja mahdollista kerran vuodessa. 

Henkilötiedoista tällä sivulla vastaa:

Nimi: STS Alppimatkat 
Osoite: Kyrkogatan 48, 41108 Göteborg
Puhelinnnumero: 09 67 13 14
Organisaation numero: 556260-9759
Sähköpostiosoite: info@alppimatkat.fi

 

STS Alpresor AB (näissä periaatteissa ”me”, ”meidän” yms.) on sinulta kerättyjen henkilötietojen käsittelyn rekisterinpitäjä. STS Alpresor AB:n yhteystiedot: Ruotsin organisaatiotunnus 556260-9759. Kyrkogatan 48, NK-huset, SE-41108 Göteborg. +46 771 202 020. Sähköposti: dataprotection@alppimatkat.fi.

STS Alppimatkat noudattaa kaikessa henkilötietojen käsittelyssä voimassa olevaa lainsäädäntöä. Meille on tärkeää suojata yksityisyyttäsi, ja haluamme kertoa avoimesti, miten henkilötietojasi käsitellään. Siksi pyydämme sinua käyttämään hetkisen tietosuojaperiaatteidemme lukemiseen. Niissä käsitellään mm. seuraavia:

  • Keräämämme henkilötiedot ja niiden käyttötarkoitukset
  • Henkilötietojesi jakaminen STS Alppimatkojen sisällä ja muiden yhteistyökumppanien kanssa
  • Henkilötietojesi säilytysaika eri tarkoituksissa
  • Oikeutesi, mukaan lukien pääsy henkilötietoihisi sekä niiden päivittäminen

Olemme yrittäneet laatia nämä periaatteet mahdollisimman yksinkertaisiksi, mutta jos rekisterinpitäjän tai erityisryhmien kaltaiset käsitteet eivät olet sinulle tuttuja, voit ensin tutustua tärkeimpiin käsitteisiin.

Henkilötieto: Henkilötiedot ovat kaikenlaista tietoa, joka voidaan suoraan tai välillisesti liittää elossa olevaan luonnolliseen henkilöön, esimerkiksi nimi, henkilötunnus, varausnumero ja IP-osoite, jos ne voidaan liittää luonnollisiin henkilöihin

Rekisterinpitäjä: Rekisterinpitäjä on toimija, joka yksin tai yhdessä toisten kanssa määrittelee henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja keinot

Euroopan talousalue (ETA): EU:n jäsenmaat sekä Norja, Islanti ja Liechtenstein

Verkkomainonta: Internetissä näytettävät markkinointiviestit

Henkilötietojen erityisryhmät: Henkilötiedot, josta ilmenee rotu tai etninen alkuperä, poliittiset mielipiteet, uskonnollinen tai filosofinen vakaumus tai ammattiliittoon kuuluminen ja geneettiset tiedot, biometriset tiedot luonnollisen henkilön yksiselitteistä tunnistamista varten tai terveyttä koskevat tiedot taikka luonnollisen henkilön seksuaalista käyttäytymistä ja suuntautumista koskevat tiedot

Euroopan ulkopuoliset matkakohteet: Tiettyihin Euroopan ulkopuolisiin matkakohteisiin suuntautuvien matkojen edellytyksenä on, että matkustajien henkilötiedot lähetetään asianosaisille viranomaisille ennen matkaa

Kun rekisteröidyt uutiskirjeemme tilaajaksi.
Keräämme seuraavat henkilötiedot voidaksemme toimittaa sinulle uutiskirjeen:

  • Sähköpostiosoite
  • Lentokenttä tai lentokentät, joilta mieluiten matkustat
  • Kausi, josta mieluiten haluat saada tietoa

Kun käytät Minun matkani -osiota.
TKeräämme seuraavat henkilötiedot voidaksemme hallinnoida Minun matkani -käyttäjätiliäsi:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Varausnumerosi, jos olet varannut meiltä matkan

Kun vierailet verkkosivustollamme tai käytät mobiilisovelluksiamme
Saatamme kerätä seuraavat henkilötiedot parantaaksemme käyttäjäkokemustasi ja tarjotaksemme sinulle mukautettuja palveluja:

  • Hakujesi suodatukseen perustuvat matkamieltymyksesi
  • Tiedot selaustottumuksistasi sivustollamme ja mobiilisovelluksissamme
  • Tiedot siitä, milloin napsautat jotakin mainostamme, mukaan luettuina mainokset yhteistyökumppaniemme verkkosivustoilla
  • Tiedot siitä, miten käytät digitaalisia palvelujamme, mukaan luettuina käyttöjärjestelmä, IP-osoite, verkkotunniste ja verkkosivustotiedot
  • Sosiaaliset mieltymyksesi, kuten kiinnostuksenkohteet ja harrastukset

Kun ostat tuotteita myymälästämme edustajiemme kautta tai verkosta
Keräämme seuraavat henkilötiedot voidaksemme toimittaa sinulle tuotteita. Kun ostat tuotteita edustajiemme/matkatoimistojen kautta, kyseiset toimijat keräävät alla olevia henkilötietoja.Jos varaukseen sisältyy lapsia, keräämme tarvittavat tiedot myös lapsista.

  • Matkustajatiedot, passitiedot, muiden henkilöllisyysasiakirjojen tiedot
  • Vakuutustiedot
  • Asiaankuuluvat tiedot terveydentilasta ja muista erityisistä ruokavaliota koskevista tai toimintarajoitteisiin liittyvistä tarpeista
  • Tiedot ostoksistasi, mukaan lukien mitä ostit, milloin ja mistä, käyttämäsi maksutapa sekä luotto- ja muut maksua koskevat tiedot
  • Tiedot selaustottumuksistasi sivustollamme ja mobiilisovelluksissamme
  • Tiedot siitä, että napsautat jotakin mainostamme, mukaan luettuina mainokset muiden organisaatioiden verkkosivustoilla
  • Tiedot siitä, miten käytät digitaalisia palvelujamme, mukaan luettuina käyttöjärjestelmä, IP-osoite, verkkotunniste ja verkkosivustotiedot
  • Sosiaaliset mieltymykset, kiinnostuksenkohteet ja harrastukset

Kun otat meihin yhteyttä tai me otamme yhteyttä sinuun, osallistut kampanjoihin, kilpailuihin, tutkimuksiin tai muihin palveluitamme koskeviin kyselyihin
Käsittelemme seuraavia henkilötietoja voidaksemme saada sinuun yhteyden, vastata lähettämiisi kysymyksiin ja hallinnoida kilpailuja, kampanjoita yms:

  • Henkilötiedot, jotka ilmoitat ottaessasi meihin yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse, kirjeitse, puhelimitse tai sosiaalisessa mediassa. Keräämme etupäässä tietoja, joita tarvitsemme ottaaksemme sinuun yhteyttä, kuten nimesi, käyttäjätunnuksesi ja sähköpostiosoitteesi
  • Tiedot sähköpostiviesteistä ja muusta sinulle lähettämästä digitaalisesta viestinnästä, jonka avaat, mukaan luettuina napsauttamasi linkit
  • Sinulta tullut palaute ja osallistumisesi asiakastutkimuksiin ja kyselyihin

Muita henkilötietojen lähteitä

  • Voimme käyttää henkilötietoja, jotka olemme saaneet muista lähteistä, kuten tiedon tarjoamiseen erikoistuneilta yrityksiltä ja vähittäiskaupan kumppaneilta, jos tietoa tarvitaan pyytämäsi palvelun hallinnointiin
  • Voimme hakea täydentäviä ja päivitettyjä tietoja, kuten henkilötunnuksen ja osoitteen, yksityisistä ja julkisista rekistereistä, kuten Spar ja Bisnode, pitääksemme henkilötietosi paikkansapitävinä ja ajantasaisina
  • Vakuutusyhtiösi, sen edustajat ja hoitohenkilökunta voivat vaihtaa kanssamme asiaankuuluvia henkilötietoja ja henkilötietojen erityisryhmiin kuuluvia tietoja olosuhteissa, joissa meidän/heidän on toimittava sijastasi tai muiden asiakkaiden edun vuoksi taikka hätätilanteessa
  • Kirjautumalla sisään alustoihimme tai verkkopalveluihimme sosiaalisten verkostojen (kuten Facebook, Google+ ja Instagram) käyttäjätunnuksilla hyväksyt siellä olevien käyttäjätietojen jakamisen meille. Niitä voivat olla esimerkiksi nimesi, syntymäaikasi, sijaintisi ja muut tiedot, jotka päätät jakaa kanssamme

Ilmoittamasi muiden henkilöiden ja matkaseuralaisten henkilötiedot

  • Kun toinen henkilö käyttää henkilötietojasi varauksen tekemiseen tai ottaakseen yhteyttä meihin sinua koskevassa asiassa, käytämme niitä henkilötietoja, joita kyseinen henkilö sinusta antaa
  • Kun ilmoitat muita henkilöitä koskevia henkilötietoja, sinun tulee varmistua siitä, että kyseiset henkilöt tietävät asiasta ja että sinulla on lupa tietojen antamiseen. Lisäksi sinun tulee varmistua siitä, että matkaseuralaiset ymmärtävät, miten voimme käyttää heidän henkilötietojaan

Lisätietoja henkilötietojesi käsittelytarkoituksista on Henkilötietojesi käyttö -otsikon alla

Sen lisäksi, mitä edellä olevasta Keräämämme henkilötiedot ja niiden käyttötarkoitus-kohdasta ilmenee, käytämme henkilötietojasi alla kuvattuihin tarkoituksiin.

Huomaathan, että tiettyjen henkilötietojen luovuttamatta jättäminen voi estää meitä toimittamasta sinulle toivomiasi tuotteita ja palveluita tai estää meitä tekemästä kanssasi kyseisiä tuotteita ja palveluita koskevia sopimuksia.

Tuotteiden ja palveluiden toimittaminen pyynnöstäsi

Meidän tarvitsee käsitellä henkilötietojasi käyttäjätilisi tai varauksesi hallinnoimiseen, niiden tuotteiden tai palveluiden toimittamiseen, joita haluat ostaa, sekä auttamiseesi muissa pyytämissäsi tilauksissa tai peruutuksissa.

Tuotteidemme, palveluidemme ja päivittäisen toimintamme hoitaminen ja kehittäminen

  • Käytämme henkilötietoja tuotteidemme, verkkosivustojemme, mobiilisovellustemme, kanta-asiakasohjelmiemme ja muiden palveluidemme hoitamiseen ja kehittämiseen
  • Valvomme palvelujemme käyttöä suojataksemme henkilötietojasi sekä havaitaksemme ja ehkäistäksemme petokset, muut rikokset ja palveluiden väärinkäytön. Tämä auttaa meitä varmistamaan, että voit käyttää palvelujamme turvallisesti
  • Voimme käyttää henkilötietoja markkinatutkimuksiin, sisäisiin tutkimukseen ja kehitykseen sekä kehittääksemme ja parantaaksemme tuotevalikoimaamme, palveluitamme, myymälöitämme, IT-järjestelmiämme, turvallisuuttamme, tietotaitoamme ja viestintäämme kanssasi

Yhteydenpito ja vuorovaikutus

  • Haluamme jatkuvasti parantaa tarjoamaamme palvelua. Kun otat meihin yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse, kirjeitse ja puhelimitse tai sosiaalisessa mediassa, voimme siksi käyttää henkilötietojasi asioiden selvittämiseen tai avun tarjoamiseen
  • Meidän on käsiteltävä henkilötietoja voidaksemme hallinnoida kampanjoita ja kilpailuja, joihin päätät osallistua, mukaan lukien ne, jotka toteutamme yhdessä toimittajiemme tai vähittäiskaupan kumppaniemme kanssa. Esimerkki tästä on se, että voitat palkinnon
  • Voimme kutsua sinut osallistumaan STS Alppimatkojen tai jonkin yhteistyökumppanin meidän puolestamme järjestämiin asiakastutkimuksiin, kyselyihin ja muihin markkinointitutkimuksiin

Mainonnan ja mukautetun mainonnan tarjoaminen

  • Käytämme henkilötietojasi voidaksemme tarjota sinulle mainoksia ja tarjouksia sekä mukauttaa markkinointia ilmoittamiisi henkilötietoihin perustuvalla profiloinnilla, jotta saamasi tarjoukset ovat mahdollisimman kiinnostavia
  • Voit lukea lisää henkilötietojesi käytöstä markkinointitarkoitukseen ja oikeuksistasi alla olevasta Markkinointiviestintä-osiosta

Haluamme varmistaa, että kaikki STS Alppimatkojen sekä toimittajiemme ja vähittäiskaupan kumppaniemme tuotteisiin ja palveluihin liittyvä markkinointiviestintä verkkomainokset mukaan lukien vastaa kiinnostuksenkohteitasi.

Tässä tarkoituksessa voimme käyttää henkilötietojasi aikaisempien ostojesi, selaustottumustesi ja verkkosivustollamme käyttämiesi hakuasetusten analysointiin. Toisin sanoen käytämme profilointia saadaksemme selville, mitkä tuotteet, palvelut ja tiedot sinua saattaisivat eniten kiinnostaa. Näin saamme mahdollisuuden räätälöidä viestintämme sinulle sopivammaksi ja kiinnostavammaksi. Ymmärtääksemme sinua paremmin ja pystyäksemme toimittamaan palveluita ja markkinointiviestintää (mukaan lukien kiinnostuksenkohteidesi mukainen verkkomainonta) voimme lisäksi yhdistää henkilötietoja, joita keräämme myymälässä tekemäsi oston yhteydessä, verkkosivustoltamme, mobiilisovelluksistamme ja muista lähteistä kerättyihin henkilötietoihin. Voit lukea lisää verkkoselaimesi kautta tapahtuvasta henkilötietojen keräämisestä evästekäytännöstämme.

Haluamme mielellämme lähettää sinulle kiinnostavia palveluitamme ja tuotteisamme koskevia tarjouksia ja uutisia. Siksi voimme lähettää sinulle markkinointiviestintää sähköpostitse, tekstiviestitse, ponnahdusilmoituksina, postitse ja puhelimitse. Lisäksi voimme lähettää sinulle tietoa yhteistyökumppaniemme tuotteista ja palveluista, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Teemme näin vain sillä edellytyksellä, että olet aiemmin antanut suostumuksesi tällaiselle markkinointiviestinnälle.

Jos et halua vastaanottaa meiltä mainoksia, voit milloin tahansa kieltäytyä siitä muuttamalla asetuksia verkkosivustollamme, käyttämällä kaikissa sähköpostitse lähettämissämme tarjouksissa olevaa linkkiä tai ottamalla meihin yhteyttä näiden periaatteiden lopussa ilmoitettujen yhteystietojen kautta. Valinta on luonnollisesti sinun, mutta jos ilmoitat, että halua vastaanottaa meiltä markkinointitietoa, jäät paitsi upeista, mahdollisesti sinua kiinnostavista tarjouksista ja kampanjoista.

Sinulle lähetetään silti palveluihin liittyvää tietoa, joka koskee meiltä hankkimaasi matkaa, myös ollessasi perillä kohteessa. Näitä voivat olla esimerkiksi vahvistus tekemistäsi varauksista sekä tuotteidemme ja palveluidemme käyttöön liittyvä tärkeä tieto. Perillä kohteessa voimme lisäksi ottaa sinuun yhteyttä tekstiviestitse tiedottaaksemme matkaasi koskevista tarjouksista ja retkistä.

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteitäsi parantaaksemme tuotteitamme ja palvelujamme. Siksi saatamme ottaa sinuun yhteyttä markkinatutkimustarkoituksessa. Sinulla on aina mahdollisuus valita, osallistutko tai jatkatko osallistumista markkinatutkimuksiimme vai et.

Voimme käyttää tuotteitamme ja palvelujamme koskevia markkinatutkimusvastauksiasi tarjotaksemme sinulle paremmin tarpeisiisi sopivia tuotteita ja palveluja.

Voidaksemme toimittaa ostamasi tuotteet ja palvelut meidän voi olla tarpeen jakaa henkilötietosi alihankkijoillemme, konserniyhtiöillemme ja muille yhteistyökumppaneillemme. Niitä ovat mm. lentoyhtiöt, hotellit, kuljetusyritykset ja IT-toimittajat. Jaamme henkilötietoja kyseisille alihankkijoille, konserniyhtiöille ja yhteistyökumppaneille vain siinä määrin kuin se on tarpeen, jotta alihankkijamme ja yhteistyökumppanimme voivat tarjota sinulle palveluitaan, ja he saavat käyttöönsä vain välttämättömät henkilötiedot.

Siinä tapauksessa, että siirrämme henkilötietoja toimittajalle, joka on henkilötietojen käsittelijämme, teemme aina tarvittavat sopimukset varmistaaksemme, että henkilötiedot säilyvät hallinnassamme ja että henkilötietojen käsittelijämme käsitellään lain mukaisesti ja tiukinta turvallisuutta noudattaen.

Teemme yhteistyötä huolellisesti valikoitujen kumppanien, kuten päivittäistavaraketjujen, kanssa voidaksemme tarjota sinulle hyviä tarjouksia. Joissakin tapauksissa tarjouksien toimittaminen edellyttää, että meidän on jaettava henkilötietosi näille yhteistyökumppaneille.

Käytämme yhteistyökumppaneja, joiden alaa on tietojen yhdistely, markkina-analyysit, markkinatutkimukset ja markkinointi, kehittääksemme toimintaamme ja tarjotaksemme paremmin sinulle kohdistettuja tietoja, palveluita ja tarjouksia. Tätä tarkoitusta varten meidän on jaettava tietyt henkilötiedot näille yhteistyökumppaneille.

Käytämme erilaisia IT-palveluja ja IT-järjestelmiä toimintamme hallinnointiin. Joissakin niistä säilytetään ja käsitellään henkilötietoja. Paikallisesti asennetuissa järjestelmissä tietoja käsittelee ainoastaan oma henkilökuntamme. Jos palvelut on asennettu alihankkijoidemme luo tai toimitetaan pilvipalveluina, siirrämme henkilötietoja kyseisiin järjestelmiin.

Emme myy henkilötietoja kolmansille osapuolille.

Matkaasi varten saatetaan vaatia (lähtöpaikkakunnan ja/tai kohdepaikkakunnan viranomaisten taholta), että henkilötietoja luovutetaan ja käsitellään maahantulo-, rahatarkastus-, turvallisuus- ja terrorismintorjuntatarkoituksissa tai muissa tarkoituksissa, jotka kyseiset viranomaiset katsovat asianmukaisiksi.

Jotkut maat sallivat matkat vain siinä tapauksessa, että luovutat yksityiskohtaiset matkustajatietosi (esimerkiksi US Secure Flight Data). Vaatimukset voivat vaihdella kohdemaittain, ja suosittelemme sinua tarkistamaan asian. Autamme sinua, mikäli mahdollista, mutta STS Alppimatkoilla ei ole velvollisuutta tehdä niin.

Jos laki niin velvoittaa tai sallii, voimme jakaa henkilötietoja valtiolle ja viranomaisille siinä määrin kuin se on tarpeen.

Ymmärrämme henkilötietojesi suojaamisen ja käsittelyn tärkeyden. Suoritamme asianmukaiset turvallisuustoimenpiteet henkilötietojesi suojaamiseksi häviämiseltä tai luvattomalta pääsyltä, käytöltä, muuttamiselta tai paljastamiselta. Työskentelemme jatkuvasti ”sisäänrakennetun ja oletusarvoisen tietosuojan” eteen.

Haluamme myös muistuttaa, että voit itsekin vaikuttaa henkilötietojesi turvallisuuteen. Esimerkiksi kun olemme antaneet sinun valita tai olet valinnut salasanan päästäksesi tiettyihin palveluihin, kyseisen salasanan salassapito on sinun vastuullasi.

Koulutamme henkilökuntaamme jatkuvasti tietosuoja-asioissa, ja työntekijämme ovat saaneet tiukat ohjeet henkilötietojen käsittelemisestä voimassa olevan henkilötietolainsäädännön puitteissa. STS Alppimatkoilla on tietosuojavastaava, joka on kokonaisvastuussa konsernissa tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä. Jos haluat yhteyden tietosuojavastaavaamme, voit kirjoittaa osoitteeseen dataprotection@alppimatkat.fi.

Sinusta keräämiämme henkilötietoja voidaan luovuttaa tai säilyttää Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisissa kohteissa. Lisäksi niitä voivat käsitellä ETA:n ulkopuolella sijaitsevat toimijat, jotka tekevät yhteistyötä meidän tai alihankkijoidemme kanssa.

Jos näin tapahtuu, varmistamme, että henkilötietojasi suojataan riittävällä tavalla ja käsitellään näiden periaatteiden mukaisesti. Suoja käsittää muun muassa soveltuvat sopimuslausekkeet, kuten EU-komission hyväksymät vakiomuotoiset sopimuslausekkeet ja muut soveltuvat turvallisuustoimet. Saatamme myös suorittaa vaikutustenarviointeja varmistaaksemme, että turvallisuus on huomioitu tarkkaan.

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeellista näistä periaatteista ilmeneviin tarkoituksiin. Noudatamme myös alan hyviä tapoja ja olemassa olevia suosituksia ja ohjeita.

Henkilötietoja käytetään vain näistä tietosuojaperiaatteista ilmeneviin tarkoituksiin ja/tai lakisääteisten ja hallinnollisten velvoitteiden täyttämiseen. Tämän jälkeen poistamme henkilötietosi turvallisella tavalla. Samaa henkilötietoa voidaan kuitenkin säilyttää useissa eri paikoissa eri tarkoituksia varten. Tämä tarkoittaa, että saatamme poistaa tiedon järjestelmästä, jossa sitä ei enää tarvita, mutta samalla tietoa säilytetään edelleen toisessa järjestelmässä, jos sen käyttötarkoitus kyseisessä järjestelmässä on edelleen voimassa. Jos tietoja tämän ajanjakson jälkeen tarvitaan analyyttisia, historiallisia tai muita laillisia kaupallisia tarkoituksia varten, suoritamme asianmukaiset toimenpiteet tietojen anonymisoimiseksi siten, ettei niitä enää pidetä henkilötietoina.

Tilauksen yhteydessä keräämiämme henkilötietoja säilytetään asiakastietokannassamme kolme vuotta. Tämän tarkoituksena on, että pystymme täyttämään pakettimatkojen valvontaa koskevan lainsäädännön vaatimukset ja että matkasta jää dokumentaatiota mahdollisen reklamaation varalta. Reklamaation yhteydessä henkilötietoja voidaan säilyttää kymmenen vuotta, jotta meillä on mahdollisuus puolustautua oikeusvaateilta.

Jos olet rekisteröitynyt uutiskirjeemme tilaajaksi, käsittelemme sen hallinnointiin tarvittavia tietoja niin kauan kuin et peruuta uutiskirjeen tilaamista tai kunnes ilmoitat meille, ettet enää halua vastaanottaa sitä tai muussa tapauksessa kolme vuotta sen jälkeen kun varasit meiltä matkan. Voit milloin tahansa lopettaa uutiskirjeen vastaanottamisen.

Minun matkani -osion tietoja säilytetään niin kauan kuin sinulla on siellä aktiivinen käyttäjäprofiili.

Jos olet asiakkaamme vanhastaan, säilytämme niitä henkilötietoja, joita tarvitsemme markkinointiviestinnän jatkamiseen kanssasi, niin kauan kuin sinulla on kanssamme aktiivinen asiakassuhde. Katsomme asiakassuhteen aktiiviseksi, jos olet viimeisen kolmen vuoden aikana ostanut meiltä tuotteita ja palveluita etkä ole muutoin peruuttanut markkinointiviestintäämme. Voit milloin tahansa peruuttaa markkinointiviestintämme vastaanottamisen.

Laki velvoittaa meitä kirjaamaan ja säilyttämään tietyt kirjanpidon muodostavat tiedot. Siksi meidän on säilytettävä näitä tietoja noin seitsemän vuotta.

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka sallivat verkkosivuston keräävän ja tallentavan erilaisia tietoja pöytätietokoneellesi, kannettavalle tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi. Evästeet auttavat meitä tarjoamaan tärkeitä toimintoja verkkosivustoillamme ja mobiilisovelluksissamme, ja käytämme niitä parantamaan asiakaskokemustasi. Katso erillinen evästeselosteemme.

Verkkosivustomme ja mobiilisovelluksemme voivat sisältää linkkejä muiden organisaatioiden ylläpitämille verkkosivustoille, joilla on omat tietosuojaperiaatteensa. Luethan ehdot ja tietosuojaperiaatteet tarkasti läpi, ennen kuin luovutat henkilötietoja muun organisaation verkkosivustolla, sillä me emme ole millään tavalla vastuussa näistä sivustoista.

Verkkosivustomme ja mobiilisovelluksemme voivat sisältää toimintoja, jotka liittyvät sosiaaliseen mediaan, kuten Facebookiin, Twitteriin, Google+-palveluun ja Instagramiin. Niillä on omat tietosuojaperiaatteensa. Luethan niiden ehdot ja tietosuojaperiaatteet tarkasti läpi, ennen kuin henkilötietojen luovuttamista, sillä me emme ole millään tavalla vastuussa näistä toiminnoista.

Oikeus peruuttaa suostumus

Jos henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseesi, sinulla on oikeus peruuttaa suostumus milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä.

Oikeus saada pääsy tietoihin

Sen lisäksi, että sinulla on pääsy tiliisi tai varaukseesi liittyviin henkilötietoihin verkossa, sinulla on oikeus kerran vuodessa saada jäljennös niistä henkilötiedoista, joita meillä sinusta on. Voit kirjoittaa meille ja pyytää jäljennöstä muista meillä olevista henkilötiedoistasi. Sisällytäthän pyyntöösi tietoa, joka auttaa meitä tunnistamaan ja paikantamaan henkilötietosi, sekä kopion henkilöllisyystodistuksestasi. Jos haluat tiedoista lisäjäljennöksiä, voimme veloittaa kohtuullisen hallinnointimaksun.

Oikeus tietojen oikaisemiseen, poistamiseen, käsittelyn rajoittamiseen ja vastustamiseen

  • Haluamme varmistaa, että ne henkilötiedot, joita meillä sinusta on, ovat paikkansapitäviä ja ajantasaisia. Jos jokin meillä oleva tieto on virheellinen, pyydämme sinua ilmoittamaan meille asiasta. Voit milloin tahansa vaatia henkilötietojesi oikaisua
  • Sinulla on oikeus saada itseäsi koskevat henkilötiedot poistettua mm. silloin, jollei niitä enää tarvita keräämistarkoitukseensa tai jos käsittely perustuu suostumukseesi, jonka peruutat
  • Lisäksi sinulla on tietyin edellytyksin oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista sekä milloin tahansa vastustaa itseäsi koskevien henkilötietojen käsittelyä, jos käsittelyn oikeusperusteena on yleinen etu tai edunvertailu sekä kun henkilötietojasi käsitellään suoramarkkinointitarkoituksissa
  • Päivitämme ja poistamme tietosi, paitsi jos meillä on oikeus jatkaa niiden käsittelyä lainmukaisiin tarkoituksiin/li>

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Jos se on teknisesti mahdollista ja henkilötietojesi oikeusperuste on antamasi suostumus tai käsittely on ollut tarpeen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, sinulla on tietyin edellytyksin oikeus saada nämä henkilötiedot itsellesi ja siirtää ne toiselle rekisterinpitäjälle. Tämä oikeus on kuitenkin voimassa vasta 25. toukokuuta 2018 lähtien.

Voit ottaa meihin yhteyttä, jos haluat tehdä valituksen henkilötietojesi keräämisestä, säilyttämisestä ja käyttämisestä. Pyrimme ratkaisemaan mahdolliset valitukset, mutta jos olet tyytymätön vastaukseemme, voit kääntyä paikallisen valvontaviranomaisen puoleen osoitteessa http://www.tietosuoja.fi/.

Osoita vaatimuksesi tai valituksesi kirjallisesti tietosuojavastaavallemme:

Osoite: STS Alpresor AB, Kyrkogatan 48, SE 411 08 Gothenburg.
Sähköposti: dataprotection@alppimatkat.fi

Huomaathan, että voimme pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi ennen vaatimustesi tai valituksesi käsittelyä. Jos otat meihin yhteyttä jonkun toisen henkilön puolesta, voimme myös pyytää sinulta lisätietoja varmistaaksemme, että sinulla on toimivalta vaatimusten tai valitusten esittämiseen.

Keräämme ja käytämme henkilötietojasi vain, jos vähintään yksi seuraavista kriteereistä täyttyy:

Se on tarpeen kanssasi tekemämme sopimuksen vuoksi tai pyytämiesi toimien suorittamiseksi ennen sopimuksen tekoa;

Toivomiesi tuotteiden tai palvelujen toimittamiseksi
Meidän tarvitsee käsitellä henkilötietojasi käyttäjätilisi tai varauksesi hallinnoimiseen, niiden tuotteiden tai palveluiden toimittamiseen, joita haluat ostaa, tai auttamiseesi pyytämissäsi tilauksissa tai peruutuksissa.

Se on tarpeen lakisääteisten velvoitteidemme täyttämiseksi;

Henkilötietojen jakaminen viranomaisille
Matkaasi varten saatetaan vaatia (lähtöpaikkakunnan ja/tai kohdepaikkakunnan viranomaisten taholta), että henkilötietoja luovutetaan ja käsitellään maahantulo-, rahatarkastus-, turvallisuus- ja terrorismintorjuntatarkoituksissa tai muissa tarkoituksissa, jotka kyseiset viranomaiset katsovat asianmukaisiksi.

Meillä on suostumuksesi;

Asiakastili
Annat meille luvan käsitellä henkilötietojasi, kun rekisteröit tilin Minun matkani -osioon. Huomaathan, että kun henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on suostumuksesi, sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa suostumus ilman, että se vaikuttaa ennen suostumuksen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen. Suostumuksen peruuttaminen voi kuitenkin aiheuttaa sen, ettemme enää voi toimittaa sinulle tiettyä palvelua.

Se on tarpeen sinun tai toisten henkilöiden elintärkeiden etujen suojelemiseksi;

Hätätilanteessa
Vakuutusyhtiösi, sen edustajat ja hoitohenkilökunta voivat vaihtaa kanssamme asiaankuuluvia henkilötietoja ja henkilötietojen erityisryhmiin kuuluvia tietoja olosuhteissa, joissa meidän/heidän on toimittava sijastasi tai muiden asiakkaiden edun vuoksi taikka hätätilanteessa.

Se on yleisen edun mukaista tai meillä on virallinen toimivalta;

Turvallisuustoimet
Voimme käyttää henkilötietojasi turvallisuustoimiin reagoimisessa ja niiden hoitamisessa, onnettomuuksissa tai vastaavissa tapauksissa sekä terveyteen liittyvissä ja vakuutustarkoituksissa.

Se on meidän tai kolmannen osapuolen oikeutettu etu eikä merkitse sinun etujesi tai oikeuksiesi ohittamista;

Tarjousten mukauttaminen
Voimme käyttää henkilötietojasi ymmärtääksemme paremmin kiinnostuksenkohteitasi ja yrittääksemme ennakoida, mistä muista tuotteista, palveluista ja tiedoista saattaisit olla kiinnostunut. Näin saamme mahdollisuuden räätälöidä viestintämme sinulle sopivammaksi ja kiinnostavammaksi.

Niissä tapauksissa, että meidän on tarpeen käsitellä henkilötietojen erityisryhmiin kuuluvia tietoja, esimerkiksi terveystietoja lääketieteellisin perustein, teemme niin vain, jos tilannetta koskee myös yksi tai useampi seuraavista lisäedellytyksistä. Esimerkiksi että meillä on nimenomainen suostumuksesi; se on tarpeen sinun tai toisten henkilöiden elintärkeiden etujen suojelemiseksi ja/tai olet henkisesti tai laillisesti estynyt antamasta suostumustasi; se on tarpeen laillisten oikeuksiemme vakiinnuttamiseksi, harjoittamiseksi tai puolustamiseksi tai kun se on tarpeen tärkeän yleisen edun vuoksi.

Reklamaatiot
Asiakkaanamme voit reklamoida matkasi 2 kuukauden kuluessa kotiinpaluusta. Tallennamme täksi ajaksi henkilötietosi sekä matkan tiedot pohjaksi mahdollisille kanssasi käytäville keskusteluille.

Nämä periaatteet korvaavat kaikki aiemmat versiot. Voimme milloin tahansa muuttaa näitä periaatteita ja pyydämme sinua siksi seuraamaan verkkosivustoamme/-sivustojamme mahdollisten päivitysten varalta. Jos muutokset ovat laajoja, tiedotamme asiasta selkeästi verkkosivustollamme/-sivustoillamme sekä jos katsomme sen tarpeelliseksi, sähköisellä viestillä tietosuojaperiaatteiden muutoksista.