Päiväohjelma – Appivaellus Plus

Aktiviteetit ja retket jotka on merkitty *ovat vapaaehtoisia ja lisämaksullisia. Valitse itse mihin lähdet mukaan.

Turvallisuus on aina ensi sijalla vaelluksillamme joka päivä kun olemme ulkona luonnossa. Sääolosuhteet saattavat vaihdella Alpeille todella nopeasti ja käymme joka aamu tarkasti lävitse päivän sääennusteen ja valitsemme päivän reitit ennusteen mukaan. Tämän takia on tärkeää tietää että esitteessämme ja verkossa olevat vaellusohjelmat- ja reitit ovat suuntaa antavia ja reitit suunnitellaan aina päivän sääolosuhteiden mukaan.

Suuntaa antava vaellusohjelma.

Päivä 1 – lauanntai: Saapuminen Val Gardena

Saapuminen lennolla Salzburgiin jossa STS Alppimatkojen opas odottaa ja on mukana bussissa matkalla Selva di Valgardenaan.

Päivä 2 - sunnuntai

Vaelluskokouksen jälkeen, joka pidetään Hotel Somontissa, otamme bussin St Ciacomoon (1 565m). Aloitamme jyrkän nousun ylös Picille (2 366 m) josta on 360 asteinen näköala Secedalle ja Val Gardenan solaan. Tämän jälkeen matka jatkuu alaspäin Baita Cucalle   (2 048 m) jossa syömme lounaan. Lounaan jälkeen ohitamme Gamsblut hüten ja edelleen alas Praplanille johon bussi tulee ja vie meidät takaisin Selvaan.

Päivä 3 - maanantai

Tänään vaellamme valtavalla Sasso Lungon vuoriryhmällää. Menemme bussilla Monte Panalle (1 628 m). Vaelluksen ensimmäinen osuus Sasso Lungolle on helppo. Täältä alkaa nousu pieniä polkuja pitkin, Rifugio Vicenza (2 256 m) on ensimmäinen kohde. Matka jatkuu jyrkkää nousua pitkin Toni Demetzin hütelle (2 710 m) jossa nautimme lounaan. Lounaan jälkeen matka jatkuu alaspäin, mikäli meillä on onnea matkassa, voimme bongata murmeleita matkalla. Päädymme myöhään iltapäivällä Passo Sellalle josta bussi takaisin kotikyläämme Selvaan. Päivän vaelluksella on paljon korkeusmetrejä mutta matkaa kilometreissä ei niin paljon.

Päivä 4 - tiistai

Lähdemme aamulla bussilla Passo Gardenaan (2 134 m) josta lähdemme vaeltamaan kohti Cirjochia, ohitamme matkalla Jimmyn hüten. Jyrkän nousun jälkeen olemme Crespeinajochilla (2 528 m). Nautimme henkeäsalpaavista Dolomiittien maisemista. Matka jatkuu ylöspäin Ciampachille (2 672 m), reitti on kapea ja jyrkkä. Ciampachilta lähdemme alaspäin ja kohti lounaspaikkaamme, Edelsweiss hüttea (1 836 m). Täältä matka jatkuu Colfoscoon ja edelleen Tridentinan parkkipaikalle, josta bussi takaisin Selvaan.

Päivä 5 - keskiviikko

Vaellusvapaa päivä. Nauti päivästä upeassa Selvan kylässä, tutustu omin päin Val Gardenan solaan tai lähde päiväretkelle Lago di Gardalle (lisämaksusta).

Päivä 6 - torstai

Tänään lähdemme bussilla solan pääkaupunkiin Ortiseihin josta otamme Furnes hissin väliasemalle (1 730 m). Hissimatkan jälkeen vaellamme Brogels hütelle (2 045 m) jossa pidämme virkistymistauon ennen jyrkkää nousua Pananchartelle (2 435 m). Jotta pääsemme ylös Secedalle joudumme kiipeämään hieman kiinteitä metallisia portaita pitkin jotka ovat kiinni vuoren seinämässä. Kun olemme ylhäällä, on pian lounaan aika. Matka alas on hieno, ohitamme Gamsblutt hütten ja edelleen läpi upean kuusimetsän Praplanille. Kotikylään Selvaan saavumme myöhään iltapäivällä.

Päivä 7 - perjantai

Päivän vaellus alkaa Selvasta läpi hienon kuusimetsän Mont de Sevian vuoren vierellä etenemällä. Jatkamme edelleen ja kohteemme on Stevia hütte (2 312 m) josta on upeat 360 asteiset näköalat Dolomiiteille. Stevialta jatkamme vielä hieman ylöspäin ennekuin matka alaspäin alkaa kohti lounaspaikkaamme, Ciaulochia, jossa nautimme hyvän lounaan. Lounaan jälkeen hauska ja helppo reitti takaisin kylään.

Päivä 8 lauantai: Kotimatka

Sanomme näkemiin Val Gardenan lomaviikolle Dolomiiteilla.