Pakkauslista

Hyvä tietää

Yleistä informaatiota vaelluksiimme ja varustukseen liittyen

Vaellusohjelmamme on suunniteltu ihmisille, joilla on hyvä kunto ja halu kokea luontoelämyksiä. Vaelluksiamme ohjaavat viralliset vaellusoppaat, jotka on koulutettu Itävallassa Gasteiner-laaksossa. He tuntevat hyvin ympäristön ja heillä on hyvät tiedot ja taidot niin luonnosta kuin kulttuurista. Noudatamme alppivaelluksiin tarkoitettuja ohjesääntöjä. Ensimmäinen ohjesääntö on se, että kaikilla osallistujilla on kunnolliset vaelluskengät, joissa on nilkan ylittävä korkea varsi (ei koske sauvakävelylle osallistuvia). Vaellamme päivittäin noin aamukahdeksasta iltapäivään ja jopa 16km vaihtelevassa maastossa.

Välineet

Korkeavartiset vähintään nilkan ylittävät vaelluskengät ovat pakolliset, jotta pääset mukaan vaelluksillemme. Huomioi, että otat mukaan myös tarvittavat kenkienhoitotuotteet. Rakkolaastari (Compeed) on hyvä olla mukana mikäli tulee hankaumia tms. Vaellussauvat ovat hyvä apu erityisesti, kun laskeudumme rinteitä. Ota huomioon, että sauvat eivät saa olla lentomatkalla matkustamossa, vaan ne tulee pakata erikseen tai ruumaan menevien matkatavaroiden mukaan. Reppu on tarpeellinen vaihtovaatteita, vesipulloa ja välipalaa varten. (Jonakin päivänä voimme ottaa esim. omat piknik-eväämme mukaan vaellukselle.) Muista myös repun sadesuoja, joka pitää repun sisällön parhaiten kuivana sateisella säällä.

Vaatteet

Huomioi, että viikon aikana sää ja lämpötila voivat vaihdella paljon. Vaellusvaatteiden on hyvä olla ”teknisiä”, jotka siirtävät kosteuden pois iholta seuraavan vaatekerrokseen ja pitävät siten ihon sekä kuivana, että suojaavat sateelta ja tuulelta. Alla ehdotus, mitä on hyvä ottaa mukaan:

Kerros 1: T-paita tai vastaava, joka on lähimpänä ihoa. Ota mukaan useampi, jotta voit päivän aikana vaihtaa paitaa tarvittaessa. Vaatemateriaalit on hyvä olla teknisiä.

Kerros 2: Paita, joka lämmittää sekä hengittää. Tämä on tärkeää erityisesti kotimatkalla, jos vaelluksen jälkeen tulee kylmä.

Kerros 3: Tuulen ja sateen pitävä hupullinen takki. Huppu on erittäin käytännöllinen tuulen ja sateen suoja.

Kunnolliset vaellushousut, jotka voit tarpeen vaatiessa lyhentää esim. vetoketjullisella irroituksella. Sadehousut. Lippalakki tai hattu on tärkeä suoja auringolle sekä tuulelle että sateelle. Hanskat on hyvä olla myös mukana mikäli lämpötila on alhainen. Aurinkolasit, jotka istuvat hyvin ja suojaavat ovat ehdottomat aurinkoisella säällä. Hyvät sukat ovat yhtä tärkeät kuin hyvät kengät. Kunnolliset vaellussukat hengittävät ja pitävät jalat kuivana.

Muuta

Vesipullo tai vaihtoehtoisesti vesipussi, joka on asennettavissa useisiin vaellusreppuihin, on tärkeää pitää mukana vaelluspäivien aikana. Kiikareilla voit ihastella luontoa ja kauniita maisemia. Ota huomioon, että aurinko on erityisen voimakas ja huomattavasti voimakkaampi kuin Suomessa. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää ottaa mukaan aurinkovoiteet riittävällä suojakertoimella. Sateenvarjo on myös kätevä alppien vaihtelevassa ilmastossa ja pitää kuivana sateen sattuessa.

Vaellusohjelma

Turvallisuus on aina ensimmäinen tekijä, jonka huomioimme päivittäisillä vaelluksillamme. Sää vaihtuu Alpeilla nopeasti ja tästä syystä päivittäinen sääraportti ohjaa vaellusreittiemme valinnassa. On tärkeää huomioida, että esitteemme sekä täällä kotisivuillamme esitelty vaellusohjelma on alustava, eikä se ole aina sama minkä viikon aikana toteutamme.