Laskettelu Sestrieressä

Laskettelu Sestièressä

Italian suurin yhtenäinen hiihtoalue muodostuu Sestrièren lisäksi Sauze d`Oulxin, Cesanan ja Clavieren kylistä, josta pääsee Ranskan puolella sijaitsevaan Montgeneveen saakka. Rinnekilometrejä on yhteensä 400 km.

Italialaiset kutsuvat aluetta Via Latteaksi, "Milky way":ksi. Reilun 2 800 metrin korkeudesta lähtevien rinteiden päävari on punainen. Hiihtoviikon aikana tulevat tutuksi myös Sauze d`Oulx ja Cesena josta pääsee jatkamaan Claviereen ja Ranskan puolelle Mountgeneveen. Clavieren laskut metsässä kohti Monti Della Lunaa ovat mahtavia ja laskijoita on vähän.

Sestrièressä tiedetään miten rinteet hoidetaan huippukuntoon. Monivuotinen Alppien Maailman Cupin isäntä ja 2006 Olympialaisten kisanäyttämö on kova näyttö tästä.

Monte Rognosa on upea vuorenhuippu ja koko laakson maamerkki, korkeutta 3 280 m. Vuoren pohjoispuolella hissit nousevat tosin ”vain” 2 823 metriin (Monte Motta) ja 2 600 m (Monte Sises). Yläasemilla on on upeat näkymät ja hienot reitit alas laaksoon.

Sesitrière on hiihtomekka sinulle, joka viihdyt parhaiten merkityillä rinteillä. Pragelaton alueella on Alppien upeimpia metsäreittejä. Unohtumaton kokemus on reitti ylhäälyä 2 500 metristä alas kylään saakka. Tämän kokemuksen tulet muistamaan pitkään.

Rinnekartta Sestriere

Rinteitä

400

km rinteitä

92 hissejä

41 97 67

Korkeus meren pinnasta 2035 m

Korkein hiihtokorkeus 2823 m

Suurin korkeusero 1483 m

Lentokenttäkuljetus 1 tim 45 min

Vieraiden arvio
4,1 / 5
227 arviota
Vieraiden arvostelut

”Sestriere ylitti odotukset! Meillä oli onnistunut viikko ja todella paljon lunta. Metsälaskettelu oli todella hyvä! Kiitos Alppimatkat!” Jenna - maalis 2019

”Hyvää laskettelua, paljon aurinkoa ja vauhdikas afterski! Palaamme tänne aivan varmasti takaisin. Emme kerenneet laskea edes puolia rinteistä viikon aikana.” Tommi - tammi 2019

”Suuri hiihtojärjestelmä ja mukava kylä! Matkaoppaat olivat, kuten aina, matkan kohokohta Alppimatkoilla matkustaessa!!! KIITOS” Riita - tammi 2019