Laskettelu Serre Chevalierissä

 

Laskettelu Serre Chevalierissä

Serre Chevalier on yksi Ranskan suurimmista hiihtokohteista ja kuluu ”Haute Alpes” (korkeat Alpit) alueeseen. Hiihtoalueella on 250 kilometriä hoidettuja rinteitä, 66 hiihtohissiä ja korkein hiihtoalue 2 760 metrissä. Suurin korkeusero on 1 350 metriä ja pisin rinne on n. 7 kilometriä pitkä. Alueella on helpohkoja offareita, useimmat niistä menevät lehtikuusimetsien läpi.

Serre Chevalierillä on hyvä maine hiihtokeskuksena ympäri maailman. Noin 300 aurinkopäivää vuodessa, hyvä lumen laatu yhdistettynä lasketteluun korkealla tekevät Le Grand Serre Che’stä halutun kohteen. Hiihtoalueet ovat 1 200 ja 2 760 korkeusmetrin välillä. Ruotsalainen Åka Skidor laskettelulehti on listannut Serre Chevalierin 36 maailman parhaan laskettelukohteen listalle.

Yksi Ranskan suurimmista hiihtokeskuksista

Kaikkiaan 250 rinnekilometriä ja yli 60 hiihtohissiä tekevät hiihtokohteesta yhden Ranskan suurimmista. Erilaiset rinneprofiilit, lumi- ja aurinkovarmuus tekevät kohteesta suositun. Riippumatta siitä lasketteletko suksilla vai lumilaudalla tai minkä tasoinen harrastelija olet – Serre Chevalier soveltuu koko perheen hiihtolomakohteeksi.

Serre Chevalierin laskettelualue on tunnettu sen lehtikuusimetsistä ja tämä nousee aina esille kun puhutaan laskettelusta kohteessa,unohtamatta kuitenkaan alueen loistavasti hoidettuja rinteitä. Rinteitä on jokaiseen makuun; mustia, punaisia, sinisiä ja vihreitä.Vaihtelevat rinneprofiilit sopivat jokaisen tason laskettelijalle ja kaikkien on helppo laskea vuorilta alas kylään.

Toimiva hissijärjestelmä

Hissijärjestelmä on tehokas vaikkakin joukossa on myös vanhoja ankkurihissejä. Gondolit ja istumahissit takaavat että edes korkeasesongilla ei ole mainittavia hissijonoja. Pääset nousemaan rinnealueelle kaikista solan neljästä kylästä. Suurin hiihtohisseillä saavutettava rinteiden korkeusero on 1 350 metriä. Kolmella muulla rinteellä on korkeuseroa yli 1 000 metriä. Pisin rinne on 7 kilometriä pitkä.

Serre Chevalierin hissilippuun sisältyy myös vaihtoehtoisesti yksi hiihtopäivä seuraavissa hiihtokeskuksissa: Les Deux Alpes, Alpe d´Huez, Puy-Saint-Vincent, Montgenèvere / Vialattea och Sestriere / Vialattea. Saat myös 25% alennuksen päivälipusta offarimekka La Gravessa.

Kätevästi offarille

Lehtikuusimetsät ja kaikkein hienoimmat niistä, ovat tehneet Serre Chevalieristä kuuluisan metsähiihtokohteen ja antaa leimansa hiihtokeskukselle. Hienoa metsissä on puiden välimatkat joka tekee hiihdosta helppoa. Alueelle on todella helppo tulla, offarit ovat helpohkoja ja monien mielestä hiihtäjien unelma aluetta. Aurinko paistaa 300 päivää vuodessa ja lumi pysyy hyvänä ja kuivana pitkään kevääseen lehtikuusien suojassa.

Rinnekartta Serre Chevalier

Rinteitä

250

km rinteitä

66 hissejä

15 42 32

Korkeus meren pinnasta 1200 m

Korkein hiihtokorkeus 2760 m

Suurin korkeusero 1350 m

Lentokenttäkuljetus 2 tim