Tietoa Ranskasta

Päivitetty tieto 8.3.2022

Ranskaan saapuminen ja siellä oleskelu edellyttää yhtä seuraavista:

Yli 18 -vuotiaiden aikuisten 

Aikuiset, yli 18 vuotta

  • Rokotustodistus kolmesta rokotteesta tai
  • Rokotustodistus kahdesta rokotteesta (voimassa 4 kuukautta) tai
  • Todistus sairastetusta koronasta (vähintään 11 ​​päivää ja enintään 4 kuukautta vanha)

Lapset 16-17 vuotta 

  • Rokotustodistus kahdesta rokotteesta

Lapset 12-15 vuotta

  • Rokotustodistus kahdesta rokotteesta tai
  • Negatiivinen PCR-testi tai antigeenitesti, joka on enintään 24 tuntia vanha saapuessaan, todistuksen tulee olla englannin tai ranskan kielellä.

Alle 12-vuotiaat lapset ovat vapaita rokotuksista ja testeistä.

Kaikkien yli 6-vuotiaiden täytyy pitää maskia esim. hiihtohissien jonossa, hiihtohississä, julkisissa tiloissa sisällä, paikallisliikenteessä, taxeissa ja busseissa.

Muuta

  • Jos lennät Ranskaan Torinon (Italia) kautta tai Ranskasta Suomeen Torinosta (Italia) katsotaan sinut Italiassa ns. transit -matkustajaksi. Sinun ei tarvitse täyttää Italian matkustusvaatimuksia mutta sinun tulee todistaa matkakohteesi (esim. matkalipulla / osanottajatodistuksellamme). Sama koskee kotimatkaa Italian kautta Suomeen. 
  • Jos lennät Italiaan tai Italian kautta, sinut katsotaan rokotetuksi vasta 2 viikkoa toisen rokoteannoksesi jälkeen.
  • Sinun on täytettävä vakuutuslomakkeen (Statement of honour), jossa vahvistat, ettei sinulla ole koronavirustartuntaan viittaavia oireita, ja ettet ole ollut yhteydessä ihmiseen, jolla on vahvistettu koronavirustartunta viimeisen 14 päivän aikana. Lomakkeen vakuutuksen antamista varten voi hakea ja ladata täältä: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Certificate-of-international-travel
  • Teemme yhteistyötä www.pr2y.fi -yhtiön kanssa joka tekee PCR-testejä usealla paikkakunnalla Suomessa. Saat testiin erikoihinnan (99 €) kun mainitset että olet STS Alppimatkojen asiakas. Ota suoraan yhteyttä heihin mikäli haluat testin heiltä.

Huomioitavaa Ranskassa oleskelusi aikana:

Jotkut hotellit, ravintolat, baarit, kaupat jne. vaativat asiakkailtaan täyden rokotussarjan. Tästä syystä on hyvä tietää tarkasti kaikki määräykset, jotka ovat voimassa matkakohteessasi. TÄÄLTÄ voit lukea ajankohtaisista ja paikallisista määräyksistä Ranskassa. Tarkista hotelliasi koskevat ajankohtaiset tiedot osoitteesta www.alppimatkat.fi/. Huomioithan myös, että määräykset voivat muuttua ennen reissuun lähtöäsi.

Katso TÄÄLTÄ ajankohtaiset tiedot koskien Ranskassa oleskelua: (https://www.diplomatie.gouv.fr/en/coming-to-france/coronavirus-advice-for-foreign-nationals-in-france/)

Certificate of international travel »