Kesämatkoja Champoluciin

Kesätarjous Italiaan – 100 € alennus/hlö

Koskee kaikkia kesämatkoja Italiaan varauksissa viimeistään 31.5.

Kesätarjous Italiaan – 100 € alennus/hlö

Koskee kaikkia kesämatkoja Italiaan koodilla ITA-100 varauksissa viimeistään 31.5.

Anna koodi:

ITA-100

Kesän uutuus: italialainen Champoluc!

Tämän kesän uutuus on tunnettu italialainen lomaparatiisi Champoluc (1 578 mpy.), joka sijaitsee Monte Rosan vuorella, Sveitsin ja Italian rajalla ja taustalla kohoavan klassisen Matterhornin (4 478 mpy.) aurinkoisella puolella. Lähde mukaan jännittävälle vaellusretkelle ja nauti yksistä Alppien kauneimmista maisemista fantastisen italialaisen ruoan ja hyvien viinien kera. Patikoinnin ja hyvän ruoan lisäksi kylä tarjoaa aktiviteetteja, kuten padelia ja golfia.

  • Ainutlaatuisia luontoelämyksiä
  • Tunnelmallinen ja kodikas alppikylä
  • Fantastinen ruoka- ja viinikulttuuri
  • Viihtyisä hotelli parhaalla paikalla

Champoluc on pieni ja kodikas alppikylä, jossa on paljon charmia ja historiaa. Kylä sijaitsee 1568 mpy Ayasissa, Aostanlaakson alueella. Monet ihmiset matkustavat tänne talvella ja kesällä nauttimaan kauniista luonnosta, upeista näkymistä ja ihanasta ja rentouttavasta tunnelmasta. Täällä tunnet olosi aina tervetulleeksi ystävällisten ja vieraanvaraisten paikallisten keskuudessa. Katujen reunustoilla on vanhoja, hyvin säilyneitä puurakennuksia, viihtyisiä ravintoloita ja pieniä kahviloita. Évançon-joessa virtaa kylän läpi kristallinsinistä jäätikkövettä, mikä lisää entisestään tunnetta todellisesta pienestä vuoristoon piiloutuneesta alppiparatiisista.

Uskomattomat näkymät ja upea luonto

Champoluc sijaitsee Monte Rosan vuoren laidalla, joka ulottuu aina Sveitsistä Italiaan. Täällä on vuorenhuippuja, jotka nousevat huikeat 4 600 mpy, mikä tekee niistä Euroopan korkeimpia. Nimi Monte Rosa tulee siitä, että kivet ovat punaisia ja että iltahämärässä vuoret ja jäätiköt värjäytyvät usein punaisiksi. Champoluc tunnetaan ehkä parhaiten laskettelusta, mutta kesäisin alueesta tulee todellinen retkeilyparatiisi. Täällä on vaelluksia, jotka sopivat useimmille ihmisille, kaikkea yksinkertaisista vaellusreiteistä edistyneempiä vaelluksia etsiville. Vuoret tarjoavat upeat näkymät ja rikkaan villieläimistön vuoristovuohista kotkiin, murmeleihin ja kaneihin. Kesällä kaikki Aostanlaakson maanviljelijät päästävät lehmät laiduntamaan vuorille, joten älä ihmettele, jos löydät seuraa vaellusretken aikana!

Rikas ruoka- ja viinikulttuuri

Täällä on rikas ruoka- ja viinikulttuuri ja voit nauttia paikallisesti tuotetuista erikoisuuksista kuten leikkeleistä, juustoista, tuorepastasta ja pizzasta vierailusi aikana. Aostanlaakso on myös kuuluisa viinintuotannostaan ja täällä on monia aitoja, usein perheen omistamia viinitarhoja. Aostanlaakson viinintuottajat ovat ylpeitä viineistään, mikä on ymmärrettävää sillä täällä valmistetaan joitakin Italian parhaista puna- ja valkoviineistä. Viikon aikana maistelemme näitä Hotel Breithornissa, jossa on hyvin varusteltu viinikellari. Ruoka, ystävät ja perhe ovat suuri osa paikallisten asukkaiden elämää ja arkea, mikä näkyy myös kesän aikana. Jos kävelet joen reunaa pitkin kylän läpi, näet kuinka kaiken ikäiset ihmiset seurustelevat ja kaikkialla on pieniä ulkoravintoloita. Perhekeskeinen ilmapiiri saa monet palaamaan vuodesta toiseen.

Jännittävä historia ja hyvin säilyneet kylät

Yli 1000 vuotta sitten Aostanlaakson yläkyliä asuttivat saksankieliset walserit, jotka sävyttivät aluetta ainutlaatuisella kulttuurillaan. Tämä kulttuuri elää edelleen muun muassa Champolucin ja sitä ympäröivien kylien arkkitehtuurissa, kansallisasuissa ja ruokakulttuurissa. Yksi niistä ruokalajeista, jotka ovat säilyneet siitä lähtien, on ainutlaatuinen pastöroimaton Fontina-juusto, jonka valmistusprosessi ja luonne ovat ainutlaatuisia tälle alueelle. Se että maanviljelijät antavat lehmiensä laiduntaa korkealla vuoristossa joka kesä, luo perustan Fontina-juustolle. Maitoa tuottavien lehmien on täytynyt laiduntaa korkealla useita kuukausia vuodessa, jotta juustosta tulisi hyvää.

Alppivaelluksillamme vierailemme historiallisessa Mascognazin kylässä, jonka walserit rakensivat. Kylä tunnetaan hyvin säilyneestä luonteestaan ja sitä kutsutaankin usein "kyläksi, jossa aika pysähtyi". Kivestä ja puusta rakennetut rakennukset noudattavat aikakauden tyypillistä arkkitehtuuria ja tarjoavat kiehtovan pilkahduksen alueen historiasta ja perinnöstä.

Hotellit Champolucissa

lajittele