Retki Aostanlaakson

Kesätarjous Italiaan – 100 € alennus/hlö

Koskee kaikkia kesämatkoja Italiaan varauksissa viimeistään 31.5.

Kesätarjous Italiaan – 100 € alennus/hlö

Koskee kaikkia kesämatkoja Italiaan koodilla ITA-100 varauksissa viimeistään 31.5.

Anna koodi:

ITA-100

Aostan kaupunki & Fontinan juustoluolat San Bernardossa

Aostan kaupunki tai "Pikku Rooma", kuten sitä joskus kutsutaan, on Aostanlaakson pääkaupunki. Täältä löydät maailman toiseksi suurimmat Rooman valtakunnan jäänteet, mikä tekee kaupungista todellisen kulttuuriaarteen. Aamulla lähdemme opastetulle kävelylle roomalaiseen kaupunginosaan, joka muistuttaa suurta avointa museota. Iltapäivällä jatkamme kohti San Bernardoa, jossa opimme kaiken ainutlaatuisesta Fontina-juustosta.

Aamiaisen jälkeen lähdemme Champolucista ja matkustamme noin tunnin kunnes saavumme Aostan kaupunkiin. Yhdessä oppaan kanssa kävelemme kaupungin roomalaisten osien läpi, joissa näet mm. vuonna 25 eKr. rakennetun mahtavan voitonkaaren l'Arco d'Auguston, hyvin säilyneen muurin, vartiotornit, teatterin ja vanhan katedraalin. Kierroksen jälkeen on mahdollisuus lounastaa jossakin kaupungin viihtyisistä ravintoloista.

Fontinan juustoluolat San Bernardossa

Iltapäivällä jatkamme matkaa bussilla San Bernardon vanhoille kuparikaivoksille. Täällä asiantuntija opettaa meille kaiken paikallisen Fontina-juuston tuotannosta, jonka valmistusprosessi on täysin ainutlaatuinen ja jota voidaan valmistaa vain täällä. Pääsemme maistelemaan erilaisia juustoja ja oppimaan lisää sen jännittävästä historiasta. Juustonmaistelun päätyttyä palaamme yhdessä Champoluciin ja viihtyisään Hotel Breithorniin.

Päivän kohokohdat:

  • Koe ”Pieni Rooma” Aostanlaakson pääkaupunki
  • Opastettu kävely roomalaisessa kaupunginosassa

Vaihtoehto:

  • Maistelemassa Fontinan juustoja

Hinta: 75 €/henkilö (Fontinan juustoja + 10 €)