Grossglockner

Grossglockner (3 798 m) on Itävallan Alppien korkein vuori ja matkaamme tänne Hohe Tauernin luonnonpuiston kautta. Ajaessamme pitkin mutkittelevaa "Grossglockner Hochalpenstrassea" koemme upeita luontoelämyksiä ja näkymät vuorille ja jäätiköille ovat henkeäsalpaavat. Hieno näköala on myös Franz Josef Höheltä, jossa syömme lounaan lisämaksusta. Pysähdymme kotimatkalla Bad Gasteiniin myös Heiligenblutissa, jota kutsutaan Itävallan kauneimmaksi kyläksi. Kokopäiväretki.

Venetsia 

Venetsia on ilman muuta yksi maailman kuuluisimpia ja suosituimpia nähtävyyksiä; kaupunki, jossa kadut ovat kanaaleita ja autot gondoleja. Sinulla on mahdollisuus Venetsian retkellä tutustua Pyhä Marcuksen-aukioon, Rialton- ja Huokausten siltaan, Doge-palatsiin ja voit kokeilla gondoliajelua ja nauttia ihanista italialaisista juomista. Kun olet tutustunut Venetsiaan omin päin, löydä itsellesi mieleinen lounaspaikka, vallinnanvaraa on jokaisen kukkaron mukaan. Ennen Bad Gasteiniin lähtöä nauti aito Bellini kuuluisassa Harryn Barissa. Kokopäiväretki.

Hohen Werfen

Besök Hohen Werfen, eller ”Örnnästet” som borgen också kallas efter filmen med samma namn. Vi lämnar Bad Gastein efter frukost vid 8.30-tiden och har därefter ca en timmas bussresa framför oss. Väl framme går vi en intressant guidad tur runt borgen, som avslutas med en imponerande rovfågel-uppvisning, sk falkonering. Det finns möjlighet att äta lunch på borgen. Åter i Bad Gastein sen eftermiddag.

Linnakonsertti Salzburgissa

Torstai-iltaisin on vuorossa viikon kohokohta niille, jotka rakastavat klassista musiikkia – kamarikonsertti Hohen Salzburgin linnassa.Kaunista valkoista Hohen Salzburgin linnaa alettiin rakentaa vuonna 1077, ja se on tänä päivänä yksi Keski-Euroopan parhaiten säilyneistä linnoituksista. Konsertti järjestetään tornisalissa, jossa myös Mozartin kerrotaan aikoinaan järjestäneen konsertteja. ”Furste”-sali oli alunperin suuri juhlasali, mutta nykyään se on lähinnä konsertteja varten.  Illan aikana soitettava musiikki on mm. Mozartin tuotantoa. Muusikot tulevat eri puolilta maata ja pitävät suurena kunniana päästä soittamaan Hohen Salzburgin Furste-salissa. Iltaretki torstai.

Sommarskidåkning/Kaprun

Avresan går från Bad Gastein kl 07.00 och vi är framme vid Kaprun ca 08.00. Efter att ha hyrt utrustning åker vi skidor fram till kl 14.00 då vi reser tillbaka till Bad Gastein igen. Denna utflykt kan man även göra själv genom att hyra bil och åka på egen hand.