STS Alppimatkojen lisäehdot

 

STS Alppimatkojen lisäehdot

Ryhmille ja kokousmatkoille on osittain erilliset lisäehdot.

I Matkan varaaminen ja maksuehdot
Jos matka varataan yli 45 vrk ennen lähtöä.
- Varausmaksu 200 €/hlö on maksettava viimeistään 7 vrk:n kuluttua varauksen tekemisestä. 
- loppumaksu on suoritettava 45 vrk ennen lähtöpäivää.

Mikäli matka varataan alle 45 vrk ennen lähtöä, koko matkan hinta on maksettava 30 minuutin sisällä. Maksu on suoritettava VISA:lla tai MasterCardilla kotisivuillamme.

Sopimus STS Alppimatkojen ja matkustajan välillä tehdään henkilön kanssa, joka varaa matkan itselleen ja muille kanssamatkustajille. Kaikki mahdolliset muutokset tai matkan peruutuksen suorittaa matkan varaaja eli ns. päämatkustaja. Mikäli matka perutaan, mahdollinen rahallinen palautus suoritetaan matkan varaajalle. 

Matkustajan vastuulla on tarkistaa osanottajatodistuksessa olevat tiedot oikeiksi esimerkiksi lähtöpäivän, lentojen aikataulun, kohteen, hotellin ja matkan hinnan osalta ennen varausmaksun maksamista. Maksaessaan varausmaksun asiakas sitoutuu osanottajatodistuksessa esitettyihin tietoihin.

STS Alppimatkat ottaa vastaan toivomuksia asiakkailta esimerkiksi hotellihuoneen sijainnin/kerroksen tai määrätyn huoneiston numeron osalta. Toivomukset välitetään aina eteenpäin, mutta emme koskaan takaa, että toivomus hotellin/majoitusliikkeen osalta voidaan toteuttaa.


II Hintaan sisältyvät palvelut, toimistokulut ja varausmuutokset
1. Matkan perushinta on hinnastossa mainittu hinta per henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa.

2. Hintaan sisältyvät:
- sähköpostitse toimitettavat matkustusdokumentit
- edestakaiset lennot Helsinki–Salzburg//Innsbruck/Torino/München
- majoitus ja mahdolliset ateriat netti- tai esitetietojen mukaisesti
- opaspalvelut
2.a. All Inclusive -matkoihin sisältyy myös aamiaiset, 3-ruokalajin illallinen 6 iltaa ja 6 päivän hissilippu
2.b. Pelkät lennot -hinta sisältää vain edestakaiset lennot Helsingistä kohdemaahan.

3. Hintaan ei sisälly:
- postitse toimitettavat matkustusdokumentit, joista peritään 7 € maksu per varaus
- maa- ja liittymäkuljetukset kotimaassa
- ruokailut lennolla (SAS:n lennoille varattavissa hintaan 20 €/hlö/meno-paluu)
- hissiliput ja retket matkakohteessa (hissilippu 6 päivää sisältyy All Inclusive -matkaan)
- ruokajuomat ja palvelurahat
- passi- ja rokotuskulut
- viisumikulut
- matkavakuutus
- lentokenttäkuljetukset matkakohteeseen. Tämä palvelu tilataan erikseen matkaa varatessa.

Tarjoamme lisämaksusta mahdollisuuden bussi-, taksi- tai minibussikuljetukseen. Tarkista hinnat esitteen hinnastosta www.alppimatkat.fi, kunkin matkakohteen kohdalta. Ei koske pelkkiä lentoja varanneita.

- Lennoilla perittävä suksikuljetus:
Finnair:
- Varataan ja maksetaan luottokortilla suoraan Finnairin kotisivulla www.finnair.fi/lomalennot 
Suksikuljetuksen hinta riippuen ostokanavasta on 20€/30€ per matkustaja/suunta.

HUOM! Lentoyhtiö (Finnair) vastaa hinnoista itse ja päivitetetyt hinnat löydät Finnairin kotisivuilta.
-  STS Alppimatkat ei vastaa hintamuutoksista.

SAS ja Norwegian:
- 56 € per suksipari tai lumilauta m/p. HUOM! Varattava AINA etukäteen STS Alppimatkojen kautta.

4. Toimistokulut
Yleisten valmismatkaehtojen mukaisista peruutuksista peritään toimistokulu, joka on maksamanne varausmaksun verran. Varaukseen tehtävistä muutoksista peritään 20 € toimistokulu ja nimenmuutoksen toimistokulu on 50 € / hlö. HUOM. Talven 2020/2021 osalta  olemme jatkaneet avoin kauppa  tarjoustamme sinun turvaksesi 1.10.2020 asti. Avoin kauppa tarkoittaa, että hiihtomatkoja koskee ilmainen peruutusoikeus 1.10.2020 saakka. Sen jälkeen varausta voi siirtää tai sen voi peruuttaa viimeistään 46 päivää ennen lähtöä (varausmaksua ja peruutusturvamaksua ei palauteta).5. Maksulliset lisäpalvelut
Mikäli esitteessä on niin ilmoitettu, voidaan lisämaksua vastaan varata esimerkiksi yhden hengen huone, sviitti jne. Tämä lisämaksu ei takaa, että näitä lisäpalveluja voidaan aina järjestää. Mikäli asiakas ei saa näitä lisäpalveluita, palautetaan hänelle perityt lisämaksut kokonaisuudessaan. Huoneesta tai sen sijainnista esitettyjä pieniä toivomuksia voidaan ottaa vastaan, mutta ei koskaan luvata tai taata.

6. Alppijokeri ja määrittelemätön majoitus
Mikäli asiakas varaa Alppijokerimatkan tai pelkän määrittelemättömän majoituksen, ei hotellia ole tarkoin määritelty etukäteen ja osanottajatodistukseen merkitään hotellin nimeksi Alppijokeri tai määrittelemätön majoitus. Majoitus selviää kohteessa. Hotellia ei ole välttämättä esitelty STS Alppimatkojen esitteessä eikä sen hinta ole missään yhteydessä hinnastossa mainittuihin hotelleihin. Majoituksen taso on yleensä hyvin yksinkertainen 1–2 tähteä. Alppijokeriin sisältyy aamiaiset, 3-ruokalajin illallinen 6 iltaa ja hissilippu 6 päivää. Määrittelemättömään majoitukseen ei kuulu em. palveluja. Soveltuu hyvin niille, jotka lähtevät kohteeseen vain hiihdon takia.

7. Useamman huoneen varaaminen
Emme voi taata että huoneet/huoneistot sijaitsevat vierekkäin.

8. Kun varaat huoneiston
Vakuus: Saapumisen yhteydessä huoneiston välittäjälle tulee maksaa vakuus kustakin huoneistosta. Tämä maksu on vakuus siitä, että huoneisto ja sen sisältö (huonekalut, tyynyt, viltit/peitot, suihkuverhot, valaisimet, lavuaarit, keittiökalusteet jne.) ovat samassa kunnossa lähtiessä kuin saapuessakin. Vakuus tulee maksaa käteisellä tai luottokortilla ja se maksetaan takaisin kun huoneiston välittäjä on tarkastanut huoneiston kunnon uloskirjautumisen jälkeen. Mikäli huoneistossa on vahingoittunut tai kadonnut jotain tulee se korvata uudella. Mahdolliset vahingot huoneistossa on maksettava. Mikäli huomaatte sisäänkirjautumisen yhteydessä, että huoneistosta puuttuu jotain tai jokin on rikki, olette te asiakkaana velvollinen ilmoittamaan asiasta STS Alppimatkoille tai vuokranantajalle 48 tunnin sisällä.
Vakuuden takaisinmaksu: Vakuus maksetaan takaisin kokonaan, mikäli huoneisto on samassa kunnossa kuin sisäänkirjautumisen yhteydessä. Takaisinmaksu suoritetaan niin, että käteisellä maksettu vakuus palautetaan antamallenne pankkitilille kotimaassanne tai luottokorttimaksu peruutetaan.
Lakanat ja pyyhkeet: ovat aina (ellei toisin mainita) huoneistossa saavuttaessa. Useimmissa tapauksissa teidän tulee itse pedata sängyt saapuessanne.
Kotimatka: Huoneiston loppusiivous sisältyy matkan hintaan, mutta se ei sisällä keittiötä, jonka siivouksesta asiakas on itse vastuussa. Tyhjennä jääkaappi ja kaapit elintarvikkeista ja juomista jne.  Vie kaikki roskat niille tarkoitettuun paikkaan. Pese astiat, lasit, ruokailuvälineet ja laita ne takaisin oikeaan paikkaan. Peitot tulee taitella ja yhdessä tyynyjen kanssa laittaa takaisin kaappiin tai vaihtoehtoisesti sängyn päälle. Lakanat ja pyyhkeet tulee jättää eteisen lattialle.
Turistivero: Useimmissa hiihtokeskuksissa on olemassa turistivero, joka jokaisen vieraan tulee maksaa vierailustaan. Huomioithan, että tämä vero on aina laskettu mukaan STS Alppimatkojen hintoihin, eikä sitä tule maksaa asiakkaan itse erikseen kohteessa.

2-hengen huoneet lisävuoteella: Jos vain kaksi henkilöä varaa 2-hengen huoneen lisävuoteella, on STS Alppimatkoilla oikeus vaihtaa huone lisävuoteettomaan huoneeseen.  

9. STS Alppimatkoilla on oikeus antaa asiakkailleen paremmat järjestelyt kuin mitä tehty varaus edellyttää. STS Alppimatkoilla ei ole kuitenkaan velvollisuutta antaa kaikille matkustajille samoja järjestelyjä.

10. Esitteen aikataulussa ja osanottajatodistuksessa ilmoitetaan lennon tarkka lähtö- ja paluuaika. Jos niissä ilmoitettu lähtöaika ei ole sama, pätee osanottajatodistuksessa tai myöhemmin toimitetussa tiedotteessa ilmoitettu aika.

11.  STS Alppimatkojen esitteen hinnasto on voimassa 30.6. saakka. STS Alppimatkoilla on oikeus alentaa esitteessä mainittuja hintoja. Alennetut hinnat ovat voimassa siitä hetkestä lähtien kun ne ilmoitetaan, eivätkä ne koske sitä ennen varattuja matkoja.

12. Mikäli alle 18-vuotias matkustaa ilman huoltajaa, on hänen varauksen yhteydessä tai viipymättä toimitettava huoltajansa allekirjoittama kirjallinen suostumus. Suostumuksen voi tulostaa www.alppimatkat.fi.

13. Matkan peruuttaminen sairaustapauksessa. Mikäli matka joudutaan peruuttamaan äkillisen sairastumisen tai muun vastaavan äkillisen esteen vuoksi, tulee matkanjärjestäjälle ilmoittaa peruutuksesta välittömästi. Toimistoajan ulkopuolella peruutus on ilmoitettava sähköpostilla osoitteeseen info@alppimatkat.fi.


III Matkaan kuuluvien palvelujen käyttö
1. Yleisten valmismatkaehtojen 7. kappaleen mukaisesti matkustaja sitoutuu noudattamaan kansainvälisiä sopimuksia, jotka kieltävät matkalipun tai matkan hintaan sisältyvän palvelun luovuttamisen toiselle henkilölle.

2. Matkustaja, joka ei käytä lainkaan varaamaansa majoitusta, tai käyttää sitä vain osan lomastaan, on velvollinen ilmoittamaan asiasta oppaalle. Matkustaja on myös velvollinen saapumaan hotelliin ennen maksetun kuljetuksen lähtöä lentokentälle sekä ottamaan vähintään vuorokautta ennen lähtöä yhteyden oppaaseen mm. mahdollisten aikataulumuutosten johdosta. Sama sääntö koskee pelkän lennon ostanutta matkustajaa. Mikäli matkustaja ei noudata tätä ilmoittautumisvelvollisuutta tai myöhästyy ilmoitetusta lähtöajasta, matkustaja vastaa itse paluukuljetuksestaan.

3. Pelkät lennot ostanut matkustaja on velvollinen ilmoittamaan matkanjärjestäjälle tai tämän edustajalle tarkat yhteystietonsa matkan ajalta.

4. Asiakkaalla ei ole oikeutta saada hinnanalennusta käyttämättä jääneistä palveluista.

5. Jos matkustaja ei matkalle lähdettäessä ilmoittaudu lentoa­semalla ilmoittautumisajan puitteissa, matkanjärjestäjällä on oikeus myydä matka uudestaan.

6. Matkustajan velvollisuus on antaa palaute tai tehdä valitus jo matkakohteessa kohdehenkilöstölle,  jotta matkanjärjestäjällä on mahdollisuus korjaa mahdollinen virhe jo kohteessa. Mikäli sopimukseen kohteessa ei päästä, on mahdollinen valitus tehtävä kotimaassa STS Alppimatkoille. Mahdollinen valitus käsitellään neljän viikon kuluessa sen saapumisesta. Mikäli palautetta asiassa kohteessa ei ole annettu, on matkanjärjestäjällä mahdollisuus olla vastaamatta palutteeseen.

IV Matkatavarat

Matkatavarasäännöt:

SAS
Matkatavarapaino Economy Class: 20 kg + 5 kg.
Suksirahti: Suksirahtiin sisältyy 1 suksipari ja sauvat, yhdet monot ja 1 kypärä (maksimipaino yht. 12 kg). Monot ja kypärä pitää pakata erilliseen laukkuun. Muista, että suksipussiin saa pakata vain yhdet sukset per pussi. Suksirahdin hinta 56 €/hlö.

Finnair
Matkatavarapaino Economy Class: 23 kg + 8 kg. (1 kolli + 1 käsimatkatavara sallittu)
Suksirahti: Varataan ja maksetaan luottokortilla suoraan Finnairin kotisivulla www.finnair.fi/lomalennot. Suksikuljetuksen hinta riippuen ostokanavasta, tarkat hinnat määrittää Finnair ja löydät ne osoitteesta www.finnair.fi.
HUOM! Muista merkitä matkatavarasi.

V Hintatakuu
Hintatakuu on voimasssa kaikilla matkoillamme. Kun varausmaksu on maksettu astuu hintatakuu voimaan ja takaamme osanottajatodistuksessa olevan hinnan. Muutokset, jotka saattavat vaikuttaa matkan hintaan varausmaksun maksamisen jälkeen ovat meistä riippumattomia kuten esim. vero -tai tullimaksu. Valuuttakurssin muutokset tai lentoja koskevat polttoainelisät, eivät vaikuta matkan hintaan.


Matkanjärjestäjällä on Yleisten valmismatkaehtojen kohdan 10.1. perusteella oikeus peruuttaa matka tai koko matkasarja, jos matkalle tai matkasarjaan kokonaisuutena ei ole ilmoittautunut sen toteuttamisen edellyttämää matkustajamäärää. Peruuttamisesta ilmoitetaan tällöin viimeistään 20 vrk ennen matkan alkua. STS Alppimatkojen matkojen ja matkasarjojen toteuttamiseen vaaditaan vähimmäismäärä matkustajia.

STS Alppimatkat ei vastaa matkanjärjestäjästä riippumattomista muutoksista eikä esitteessä mahdollisesti olevista painovirheistä. Tämä koskee kaikkia hintoja, alennuksia, lähtöpäiviä, lentoja, hotelleja jne. Kaikki hinnat, aikataulut ja retkiohjelmat sitoumuksetta. Oikeus muutoksiin pidätetään.

VI Peruutusturva
Peruutusturva tulee olla lisättynä matkavaraukseen ennen varausmaksun maksamista. Peruutusturvan hinta on 69€ /hlö.
Matkan voi peruuttaa toimistokuluilla (89€ /hlö), mikäli henkilö jolla peruutusturva on, sairastuu. Matka pitää peruuttaa kirjallisesti (sähköpostitse) ennen matkan alkua ja lääkärintodistus tulee olla toimitettu viimeistään 2vk kuluessa peruutuksesta. Peruutusturva tulee olla varattuna kaikilla saman varauksen matkustajilla, mikäli kaikki haluavat peruuttaa matkansa jonkun heistä sairastuessa. Mikäli vain sairastuneella henkilöllä on peruutusturva ja muilla ei, ei muut voi peruuttaa matkaansa pelkillä toimistokuluilla, vaan tällöin voimaan astuu normaalit Yleisten valmismatkaehtojen peruutuskulut.
Jos vain sairastuneella henkilöllä on varattu peruutusturva ja muilla ei ole, ja vain sairastunut päättää peruuttaa matkansa, lisätään muiden matkustajien maksettavaksi mahdollinen tyhjän vuoteen lisämaksu. 

 

Vakuusrekisteri: STS Alppimatkoilla on Yleisten matkapakettiehtojen (kohta 2.1.) mukainen vakuus Kilpailu- ja kuluttajavirastossa. Yhteystiedot KKV:

Kilpailu- ja kuluttajavirasto
Siltasaarenkatu 12 A
FI-00530 Helsinki
Puhelin: 029 505 3000
s-posti: kirjaamo@kkv.fi

 


Vastuullinen matkanjärjestäjä:
STS Alppimatkat
BOX 3470
FIN-00002 Helsinki
info@alppimatkat.fi
09 67 13 14