Opaskoulutus Alpeilla

Kouluttaudu matkaoppaaksi tänä talvena!

Vietä talvi alppihuippujen ympäröimänä, hanki ystäviä ja elinikäisiä muistoja. Ammatti matkailun parissa on täynnä jännittäviä hetkiä ja tehtäviä, jotka antavat sinulle arvokasta tieto-taitoa ja upeita kokemuksia tulevaisuutta varten.

Matkaoppaana Alpeilla sinulla on mahdollisuus työskennellä positiivisten kollegoiden kanssa uskomattoman kauniissa ympäristössä. Me STS Alppimatkoilla olemme ylpeitä matkaoppaistamme ja koulutuksemme antaa sinulle parhaat mahdolliset edellytykset menestyä alalla.

Kuulostaako jännittävältä? Hae siinä tapauksessa talven matkaopaskoulutukseen Bad Gasteiniin, Itävaltaan.

Kuuntele kun entinen oppaamme kertoo hänen ajastaan matkaoppaana meillä STS Alppimatkoilla! Kuuntele täältä »

Tietoa koulutuksesta

STS Alppimatkojen opaskoulutus on suunniteltu luomaan hyvä näkemys ja ymmärrys matkaoppaan ammatista sekä jakaa monipuolista tietoa kaikille matkailualan työntekijöille heille asetetuista vaatimuksista ja odotuksista. Työskentelemme asiakaslähtöisesti ja noudatamme palvelukonseptiamme pienimpiä yksityiskohtia myöten.

Matkaoppaana olet STS Alppimatkojen kasvot ja monille vieraille ainoa meistä, jonka he tapaavat lomallaan. Yksi päivä ei ole koskaan samanlainen kuin toinen ja vaatii sinulta oppaana suurta vastuuta pystyäksesi ratkaisemaan monimutkaisia ​​​​ongelmia, joita saattaa syntyä kohteessa.

Koulutuksen rakenne ja sisältö

Koulutus kestää 8 päivää ja vaatii erittäin aktiivista osallistumista. Viikon aikana pääset kokeilemaan useimpia matkaoppaan tehtäviä, kuten kuljetukset, bussiopastukset, tervetulotapaamiset, yhteislaskettelu, retket ja paljon muuta. Tämä antaa sinulle hyvän käsityksen siitä, mitä oppaan rooli sisältää.

Näihin käytännön harjoituksiin kuuluu myös teoreettista opetusta nopealla ja opettavaisella tahdilla. Koulutus on rakennettu "learning by doing" -rakenteen mukaan, mikä tarkoittaa monia spontaaneja tilanteita, joihin sinun tulee kurssin osallistujana yhdessä ryhmäsi kanssa löytää ratkaisut. Tämä tapa opastaa matkaoppaan todellisiin haasteisiin mahdollisimman hyvin. Koulutus on intensiivinen ja se yhdistää ryhmätyöskentelyn erilaisiin yksilötason esiintymisharjoituksiin.

Kaikki koulutusohjaajamme ovat kokeneita matkaoppaita, jotka opettavat ja käyvät yksilöllisiä keskusteluja viikon aikana seuratakseen kurssin edistymistä, odotuksia ja tavoitteita.

Tätä kaikkea sisältyy koulutukseen:

 • Matkaoppaan rooli
 • Matkailuala
 • Vieraanvaraisuus
 • Esitystekniikka
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Myynti
 • Ongelmanratkaisu
 • Kriisinhallinta

Rekrytointi & hakemus

Kaikki Alpeilla (talvella ja/tai kesällä) työskentelevät oppaamme ovat suorittaneet STS Alppimatkojen opaskoulutuksen. Palveluksessamme oleva matkaoppaiden määrä riippuu vieraiden määrästä, jotka matkustavat kanssamme kauden aikana. Jokainen opaskoulutuksemme suorittanut saa todistuksen kurssista, mikä on osoittautunut arvokkaaksi asiakirjaksi tulevia työhakemuksia varten.

Hakeaksesi opaskoulutukseemme oletamme, että olet 19-35-vuotias, sinulla on lukio käyty, puhut ja kirjoitat sujuvasti suomea, puhut hyvää englantia, sinulla on aikaisempaa työkokemusta ja hallitset laskettelun. Odotamme myös, että sinulla on mahdollisuus työskennellä jo tulevan kauden aikana. Lähetät hakemuksesi täyttämällä lomakkeen, jossa vastaat kysymyksiin itsestäsi ja aikaisemmista kokemuksistasi. 

Hakijalta odotetaan:

 • Ikä: 19-35 vuotta
 • Lukio suoritettuna
 • Sujuva suomen taito puhuttu & kirjoitus
 • Sujuva englanninkielen taito
 • Aikaisempi työkokemus
 • Hyvää laskettelutaitoa

On eduksi, jos sinulla on:

 • Kokemusta matkailualalta
 • Muut kielitaidot (eritoten ruotsinkieli)
 • Ajokortti
 • Pidempi ulkomailla oleilu ennestään

Kysymyksiä & vastauksia

Alta löydät yleisiä kysymyksiä ja vastauksia talven matkaopaskoulutukseen. Jos et löydä vastausta kysymykseesi täältä, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: opaskurssi@alppimatkat.fi

Kyllä. Vaikka olisit aiemmin hyväksytty, sinun on tehtävä uusi hakemus, jotta sinut hyväksytään tämän vuoden koulutukseen.

Kyllä voit! Jos olet suorittanut talven opaskurssin, voit työskennellä myös kesällä. Ainoa ero on, että kesällä vaellamme vieraiden kanssa hiihtämisen sijaan.

Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 41 päivää ennen lähtöä. Eräpäivä ja maksettava summa löytyy hyväksymiskirjeesi toiselta sivulta. Muista käyttää OCR/viitenumeroa maksaessasi.

Lähtöpäivänä järjestät kyytisi lähtölentoasemalle lipussa olevan lennon lähtöajan mukaan. Tapaat kaikki muut kurssille osallistujat sekä kurssinjohtajasi Salzburgin lentokentällä ja siitä alkaa seikkailu!

Kursseillamme ei ole palkkaustakuuta. Meillä on suuri tarve uusille matkaoppaille ennen jokaista uutta kautta. Talvikaudella meillä on 14 kohdetta Alpeilla ja tarvitsemme hyviä oppaita kaikkiin kohteisiin. Jokainen opaskurssimme suorittanut voi hakea meille matkaoppaaksi sekä kesä- että talvikaudella, seuraavan 5 vuoden aikana. Koulutuksen jälkeen sinulla on myös hyvät mahdollisuudet saada työtä muiden matkanjärjestäjien palveluksessa.

STS Alppimatkat järjestää matkaoppaiden majoituksen. Saat tästä lisätietoa mahdollisen työsuhteen yhteydessä.

Meillä on EU-direktiivien sekä paikallisten lakien ja määräysten mukainen palkkarakenne. Useita sesonkeja työskenteleville maksetaan peruspalkkaan kausilisä.

Talvikausi kestää joulukuusta huhtikuuhun. Uutena matkaoppaana sinun tulee pystyä työskentelemään vähintään 4 viikkoa. Missä ja milloin kauden aikana aloitat työt, määräytyy tarpeiden ja oman toiveesi mukaan.

Tapaa matkaoppaame

Oskari Nevala

- Ei ole mitään parempaa kuin tehdä töitä monot jalassa! Yksikään työpäivä ei tuntunut työltä, mutta samalla saa sellaista työkokemusta mitä ei muualta saa. Kauden aikana saadut ystävät kruunaavat kokemuksen. Hetkeäkään en vaihtaisi.

 

Arianna Walch

- Oppaan työskentely on ollut elämäni parasta, opettavaisinta ja kehittävintä aikaa. Ei ole kahta samanlaista työpäivää, ja mikä sen parempaa kuin viettää useita kuukausia energisten ja iloisten ihmisten kanssa kauniiden Alppien maisemien ympäröimänä.

 

Heidi Wahlström

Parasta oppaan työssä on vaihteleva ja monipuolinen työnkuva, erilaisten ihmisten tapaaminen, eikä pidä unohtaa itse upeita vuoristomaisemia! Tässä työssä ei takuulla tule tylsää hetkeä, sekä mahdollisuus vastuutehtäviin tuo hyvää työkokemusta.