Viikko-ohjelma

 

Viikko-ohjelma Alppivaellus vaativa

* Retkiohjelma lisämaksusta, valitset itse mihin haluat osallistua. Illalliset kuuluvat matkan hintaan kun varaus on tehty 31.3. mennessä.

Turvallisuus on aina tietenkin ykkösasia ja järjestämme vaellukset aina olosuhteiden mukaan jokaiselle päivälle. Sää Alpeilla vaihtelee nopeasti ja usein, jonka vuoksi päivittäisen sääntiedotuksen tutkimisen jälkeen vasta valitaan päivän reitti. Tämän vuoksi on tärkeää huomioida että ohjelma, joka on vaellusesitteessä ja nettisivuillamme voi vaihdella viikon aikana. Alta löydät alustavan vaellusohjelman.

Päivä 1 – Lauantai 

Saapuminen Bad Gasteiniin.
Lento Helsingistä Salzburgiin. Saapuminen Bad Gasteiniin ja sisäänkirjautuminen hotelliin. Tänään teillä on mahdollisuus tutustua laakson kauniisiin kävelyreitteihin omatoimisesti, ja miksette nauttisi lounasta Hotel Salzburger Hofin ravintolassa Jagdstubessa. Illalla teitä odottaa  maittava illallinen hotellin ravintolassa. Maittavat illalliset sisältyvät matkan hintaan kun varaat 31.3. mennessä.

Päivä 2 – Sunnuntai

Aamisaisbuffet. Tervetuliastilaisuus ja viikon ohjelman läpikäynti. Viikko alkaa bussimatkalla Bad Hofgasteinin Schlossalmille josta uusi kabiinihissi ylös vuorelle. Matkalla vaelamme harjanteiden kautta Türchlwandille (2 577 m). Päivän lounas nautitaan Hofgasteinerhausissa. Lounaan jälkeen alas kylään ja edelleen Bad Gasteiniin jossa viikon ensimmäinen After Walk.

Vaellusaika (sis. lounaan): n. 6 tuntia. 

Päivä 3 – Maanantai

Gamskarkogel.
Aamiaisen ja päivän läpikäymisen jälkeen lähdemme kohti Rastötzenalmia (1 740 m). Täältä aloitamme upean vaelluksemme joka vie meidät Schmalzscharterin (2 159 m) kautta kohti Gamskarkogelin huippua (2 467 m) ja Itävallan vanhinta vaellusmajaa.  Vaellamme ylös vehreitä huippuja ja harjanteita pitkin, josta näemme koko Gasteinerlaakson ylle. Syömme lounaan (sis. hintaan) ennen kuin lähdemme takaisin kohti Rastötzenalmia. Illalla on Pubvisan* aika!

Vaellusaika (sis. lounaan): n. 7 tuntia.

Päivä 4 – Tiistai

Greilkopf.
Aamiaisen jälkeen matkaamme Nassfeldiin josta vaelluksemme alkaa. Vaellamme vanhaa historiallista kauppatietä pitkin Greilkopfille (2 581 m) ja syömme lounaan Hagener Hütessä. Lounaan jälkeen matka jatkuu alas Tauerninlaaksoon ja edelleen Jamnighütelle, jossa bussi odottaa meitä ja ajamme alas Mallinitziin ja junalle, jolla matkustamme takaisin Bad Gasteiniin. Illalla viinimaistajaiset* ja illallinen hotellissa.

Vaellusaika (sis. lounaan): n.7 tuntia.

Päivä 5 – Keskiviikko 

Retki Venetsiaan.
Vaellusvapaapäivä! Varhainen lähtö Venetsiaan*, joka on yksi maailman merkittävimmistä nähtävyyksistä. Kaupunki tunnetaan muun muassa Pyhän Markuksen aukiosta, Dogen palatsista ja Rialton sillasta. Aikaa jää halutessa myös gondoliajeluun, ostosten tekoon ja maukkaaseen lounaaseen. Paluu hotelliin, minkä jälkeen iltapala Hotel Salzburger Hofissa.

Päivä 6 – Torstai

Reedsee & Palfner Scharte.
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Grüner Baumin kylää, josta jatkamme metsätietä kohti Prossauta. Nousemme metsäpolkua ylös upealle alppijärvelle, Reedseelle (1 821 m). Uimme raikkaassa vedessä ja jatkamme yhä ylemmäs Palfner Schartelle (2 321 m), jossa syömme mukana olevan piknik-lounaan (sis. hintaan). Laskeudumme alas Palfnerseelle ja edelleen Graukogel-hissin yläasemalle (1 954 m), jossa voimme nauttia juomat aurinkoisella terassille ennen hissimatkaa alas kylään.

Vaellusaika (sis. lounaan): n. 8  tuntia. 

Päivä 7 – Perjantai

Niedersachsenhaus & Bockhartsee.
Päivämme alkaa aamulla bussimatkalla Nassfeldiin josta vaelluksemme alkaa kohti Niedersachsenhausia (2 471 m) jossa nautimme aamupäivän kahvit. Vaellus täältä jatkuu kohti Bockhartschartea (2 226 m) josta edelleen Oberin ohi ja alemmalle Bockartselle. Maittava ja hyvin ansaittu lounas nautitaan Bockhartseehütessä. Päivän viimeinen vaellus on takaisin Nassfeldiin. Illalla ryhmä kokoontuu vielä kerran, katselemme kuvia viikon vaelluksilta ja nautimme yhdessä juoman. Illallinen hotellissa.

Vaellusaika (sis. lounaan): n 8 tuntia. 

Päivä 8 – Lauantai

Kotimatka.
Suuren ja maittavan aamiaisbuffetin jälkeen on aika jättää hyvästit Bad Gasteinin kesäparatiisille.