Alppivaellus Bad Gasteinissa

Keskivaikeita vaelluksia Alppien upeassa luonnossa

Alppivaellus on suosituin vaellustyyppimme, joka on suunnattu niille, jotka haluavat kokea vaelluksen vaihtelevissa korkeuksissa upeassa ympäristössä. Vaellusryhmät on jaettu kolmeen eri vaikeusasteeseen, jotta voit parhaiten räätälöidä Alppivaelluksesi. Viikon aikana tutustumme useisiin eri alueisiin Gasteinin laaksossa ja pysähdymme joka päivä yhteiselle lounaalle viihtyisiin vuoristomajoihin.

Pituus: n. 8–12 km/päivä
Korkeusmetrit: n. 300–800 metriä/päivä

Alppivaellus on suosituin ja joustavin vaellusohjelmamme. Viikon aikana jaamme osallistujat kahteen eri ryhmään vaikeusasteen mukaan; Sininen ja punainen ryhmä. Näin jokainen saa mahdollisuuden osallistua itselleen parhaiten sopivaan ryhmään. Alppivaellus vaatii hyvää yleiskuntoa, mutta ei tarvitse olla vaeltanut aikaisemmin. Kaikkia kävelylenkkejämme johtavat kokeneet oppaat, jotka tutustuttuaan ryhmään säätää vauhdin juuri oikeaksi. Näin kaikki viikot ja ryhmät näyttävät erilaisilta ja oppaat ovat asiantuntijoita hyvän, jokaiselle sopivan päiväsuunnitelman laatimisessa.

Kaunis ilmasto ja koskematon alppiluonto

Viikon aikana koetaan yhdessä koskematon alppiluonto Gasteinin laaksossa. Maapallolla on harvoja paikkoja, jotka ovat niin rauhallisia ja rentouttavia. On jopa tavallista tavata vaelluksilla vapaita lehmiä ja hevosia silitettäväksi tai nähdä kaukaa murmeleita ja vuoristovuohia. Retkeilemme useilla eri vuorilla, kiipeämme korkeuksiin panoraamanäkymillä ja meillä on mahdollisuus vilvoitella uskomattoman kauniissa alppijärvissä.

Bad Gastein sijaitsee noin 200 km:n päässä Välimerestä. Aurinko on korkealla kesäkuukausina ja yhdessä korkean sijainnin kanssa tämä tuottaa miellyttävän ilmaston mukavalla lämpötilalla. Kristallinkirkas ilma on täysin hyttysetöntä, mikä edesauttaa upeaa lomaa entisestään.

Viehättävä alppikylä ja mukava yhteisö

Kaikkien viikon vaellusten aikana syömme yhteisiä lounaita vuoriston erilaisissa tunnelmallisissa mökeissä. Täällä meille tarjoillaan kotitekoisia itävaltalaisia herkkuja, jotka on valmistettu paikallisista raaka-aineista. Missään ei ruoka maistu niin hyvältä kuin alppihuipulla! Joka iltapäivä, päivän vaelluksen jälkeen, voit liittyä mukaan After Walkille Silver Bulletin miellyttävälle ulkoterassille ennen kuin on illan herkullisen illallisen aika. Bad Gasteinin kylä kesällä on aivan ihana ja ilmapiiri on rento. Viikon aikana tarjoamme myös useita erilaisia hauskoja aktiviteetteja, kuten pubivisan, viininmaistajaiset ja snapsinmaistajaiset.

Nauti vaellusvapaasta päivästä keskellä viikkoa

Keskiviikko on vaellusvapaa päivä. Sitä arvostetaan yleensä keskellä viikkoa ja sinä valitset, miten haluat päivän viettää. Bad Gasteinissa voit kokeilla monenlaista toimintaa; golfia, pyöräilyä, ottaa aurinkoa tai ehkä nauttia uimisesta ylellisessä Felsentherme kylpylässä ja sen terveysvesissä. Kylpylä sijaitsee aivan pääkadun varrella ja siellä on erilaisia sisä- ja ulkouima-altaita, saunoja ja aurinkoterasseja.

Niille, jotka haluavat tutustua enemmän Bad Gasteinin ympäristöön, suosittelemme liittymään mukaan johonkin mielenkiintoisista ja suosituista päiväretkistämme. Valitse joko retki kauniiseen Salzburgiin tai maailmanperintökohde Venetsiaan. Bussi Venetsiaan lähtee aikaisin hotellilta, ja siellä vierailemme kuuluisissa nähtävyyksissä, kuten Pyhän Markuksen aukiolla, Dogen palatsissa ja Rialton sillalla. Tämän lisäksi on aikaa gondolimatkalle, shoppailulle ja hyvälle lounaalle.

Vinkki! Kolmen päivän Alppivaellus

Kolmen päivän Alppivaellus on vapaampi vaellusohjelma. Viikko polkaistaan käyntiin kolmella vaelluksella (sunnuntai-tiistai) ja loput päivät ovat vapaavalintaisia. Jatka vaellusryhmän tai vaeltaa itsenäisesti, pyöräillä, pelata golfia tai haluatko lähteä mulaan jollekin päiväretkellemme - mahdollisuuksia on monia!

Vieraiden arvostelut

”Pää pilvissä viikon, nyt jalat maassa. Heräsin kotona hymy huulilla, kun ajattelin mennyttä loma viikkoa. Aamulla hotellin (Hof) siivojan kanssa ensimmäiset naurut, täydellisiä vaellus plus päiviä, illallisella ihanan pöytäseurueen kanssa jaetut päivän kohokohdat saivat naurun kyynelet silmiin. Sen voimalla jaksaa vuoden odottaa tulevaa matkaa.  ” Susanna Korhonen - heinä 2023

”Helppous kokonaisuudessaan. Bad Gastein opas Riikka oli superkiva positiivinen auttavainen ja osaava opas. Enemmän hänenlaisiaan oppaaksi teille😃 ” Janne Tenhunen - heinä 2023

”Fantastinen matka. Uskomaton palvelu ja hyvin järjestetyt vaellukset. ” Lillemor - heinä 2018

”Korkeat odotukseni ylittyivät. Kokemus kaikille aisteille! Oppaat olivat aivan huippuja ja osasivat kertoa paljon kohteesta.” Annika - kesä 2018

”Fantastinen palvelu, hyvin järjestetty, paljon mielenkiintoista tietoa vaelluksien aikana. Lähdemme varmasti uudelleen matkalle!” Peter - elo 2018

Vaellusryhmät

Sininen ryhmä

Sininen ryhmä on Alppivaelluksen helpoin vaihtoehto. Vaellamme mukavilla poluilla ja teillä ja keräämme korkeusmetrejä sekä ylös että alas. Vauhti on suhteellisen rauhallinen ja pidämme säännöllisesti taukoja nauttiaksemme ympäristöstä.

Pituus: n. 8–10 km/päivä
Korkeusmetrit: n. 300–500 metriä/päivä

 

Punainen ryhmä

Punainen ryhmä on edistyneempi vaihtoehto Alppivaelluksessa. Vauhti on hieman korkeampi ja joinakin päivinä kävelemme pidempiä matkoja ja enemmän korkeusmetrejä kuin sininen ryhmä. Hyvä mittapuu on pystyä kiipeämään 300 korkeusmetriä tunnissa.

Pituus: n. 8–12 km/päivä
Korkeusmetrit: n. 450–800 metriä/päivä

 

Hotellit Bad Gasteinissa

Huomio! Oman turvallisuutesi vuoksi vaaditaan käyttämään korkeavartisia vaelluskenkiä viikon vaellusten aikana.

lajittele