Viikko-ohjelma - Alppivaellus

Aktiviteetit/päiväretket, jotka ovat merkitty *tähdellä, ovat vapaaehtoisia ja tulevat lisämaksusta. Valitset itse, mihin lisäaktiviteetteihin haluat osallistua.

Turvallisuus aina ennen kaikkea ja suunnittelemme vaelluksemme jokaisen päivän olosuhteiden mukaan. Kuljetukset ja hissinousut saattavat muuttua toiseen ratkaisuun, mikäli sää on liian huono tai tuuli liian kova. On tärkeää tietää, että ohjelma ja tietyt päivät, jotka löydätte alta ei aina pidä täysin paikkaansa ja päivät saattavat vaihdella päittäin. Vaelluksillemme on 12 vuoden ikäraja, ja kaikki 12 vuotta täyttäneet voivat osallistua Alppivaelluksillemme. Alla löydät alustavan viikko-ohjelman.

Päivä 1 - Lauantai

Saavumme Cerviniaan ja kirjaudumme sisään hotelliin. Tänään voitte tutustua kylään itsenäisesti ja miksei syödä hyvä lounas jossain kylän aurinkoisista terasseista. 

Päivä 2 - Sunnuntai

Aloitamme aamun maittavalla aamiaisella ennen päivän vaelluksen läpikäyntiä. Jakaudumme ryhmiin vaikeusasteiden mukaan ja otamme hissin Plan Maisonille (2550mpy). Täältä vaellamme kohti kristallinkirkasta alppijärveä Lado Goillettia, josta jatkamme matkaamme kauniille kappelille: Capella di St Annalle. Matka tänne on saanut nimensä tunnetun vuoristokiipeilijän J A Carrelin mukaan, joka oli ensimmäinen, joka kiipesi Matterhornille italian puolelta. Täällä pysähdymme ja nautimme mielettömistä näkymistä Monte Cervinon ylle ja syömme maukkaan piknikin nurmella. Lounaan jälkeen vaellamme alas Salette -hissille, joka vie meidät Valtournencheen, mistä bussi kuljettaa meidät takaisin Cerviniaan. Iltapäivällä on aika viikon ensimmäiselle After Walkille, jota seuraa maukas 4-ruokalajin illallinen hotellilla (sisältyy puolihoitoon).

Päivä 3 - Maanantai

Tänään lähdemme bussilla naapurikylään Chamois:in, hissillä ylös smaragdin vihreälle alppijärvelle Lado di Lodille (2014mpy). Täältä jatkamme ylöspäin tunnettua vaellusreittiä Grande Balconata del Cervinoa pitkin, josta henkeäsalpaavat näkymät Matterhornin ylle. Ohitamme Colle Cheneilin ja jatkamme kaunista reittiä alas pieneen kylään Cheneiliin, missä hyvä ja odotettu lounas on katettu. Selkeällä säällä on täältä mieletön näkymä kolmelle huipulle: Grand Tournallin, Petit Tournallin ja Trecare. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa alas Valtournencheen, missä bussikuljetus odottaa meitä ja ajaa takaisin hotellille. Iltapäivällä nautimme hyvää juotavaa After Walkilla ennen illallista. Myöhemmin voit testata taitojasi viikon suositussa Pubivisassa*.

Päivä 4 - Tiistai

Aloitamme päivän ottamalla hissin ylös Plan Maisonille, josta jatkamme matkaa alppijärvelle Lago Cime Bianchelle, joka on päivän korkein kohtamme (2850mpy). Täältä on ainutlaatuinen näkymä majesteettiselle Monte Cervinolle ja 3 kilometriä pitkälle vuoristolle Grand Muraillesille, jota kutsutaan myös ”suureksi muuriksi”. Turkoosinsininen järvi tarjoaa mielettömät kontrastit vuoristoisen luonnon ja vihreän laakson välille. Jatkamme matkaa alaspäin ja nautimme piknikistä ennen vaelluspäivän päätöstä. Takaisin laaksossa on hyvin aikaa nauttia aperitiivi aurongossa tai käydä vaikka kylpylässä* Aux Pieds du Roissa.

Päivä 5 - Keskiviikko

Tänään lepuutamme jalkojamme ja nautimme vaellusvapaasta päivästä. Vinkkinä suositellemme tulemaan kanssamme johonkin kivoista päiväretkistämme. Voit valita Comojärven* tai shoppailumekka Milanon* välillä. Mikäli haluat viettää vapaapäivän Cervinian kylässä, löytyy täältäkin paljon tekemistä ja koettavaa. Vuokraa maastopyörä, pelaa golffia Euroopan korkeimmalla sijaitsevalla golfradalla, kiipeile tai vain nauti kauniista ympäristöstä aurinkoisella terassilla.

Päivä 6 - Torstai

Aamiaisen jälkeen otamme bussin laaksosta alemmas Perréresiin, josta aloitamme päivän vaelluksen. Kuljemme rehevien metsien ja laitumien läpi, kunnes saavumme aukealle vuoren paljakalle. Koillisosasta matkaamme Monte Cervinon mahtavalle pyramidin muotoiselle huipulle. Saavutamme päivän korkeimman kohdan Finestre di Cignanalla (2400mpy), mistä on kauniit näkymät laakson, alppijärven Lado di Cignanan ja vuoristoravintola Rifugio Bermassen ylle, joka on myös päivän päätöspiste. Täällä nautimme odotetun lounaan ja hyvää juomaa ennen kuin jatkamme alas Frazione Falegnonia pitkin Valtournancheen, jossa bussi odottaa meitä. Iltapäivällä on aikaa käyskennellä kylässä tai käydä After Walkilla.

Päivä 7 - Perjantai

Viikon viimeisellä vaelluksella menemme suoraan Monte Cervinon metsään. Plan Maisonin hissiasemalta jatkamme vasemmalle ylös vuoristomajaa: Rifugio Oriondéa, joka sijaitsee suoraan Matterhornin (2800mpy) alla. Täällä pääsemme nauttimaan todellisesta alppitunnelmasta näkymällä Cervinian ylle. Syömme viimeisen yhteisen lounaan ja nautimme maisemista ennenkuin jatkamme matkaa alad Cerviniaan. Illalla kokoonnumme päätösdrinkeille ja käymme läpi mm. viikon aikana otetut kuvat. Myöhemmin nautimme illallisen Ristorante Angelossa.

Päivä 8 – Lauantai

Tänään on kotimatkan aika! Aamiaisen jälkeen jätämme vaellusparatiisin taaksemme tällä kertaa ja suuntaamme kotia kohti.