Alppivaellus vaativa Cerviniassa

 

Unohtumattomia vaelluksia korkealla

Alppivaellus vaativa - on Alppivaelluksen jälkeen seuraava ja se on edistynein vaellustyyppimme. Vaellukset nousevat korkeuksiin ja vaellamme päivittäin pitkiä matkoja, mikä vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja kestävyyttä. Viikon aikana nautimme hyvistä piknikeistä tai lounaista viihtyisissä pienissä vuoristomökeissä, aina upeassa ympäristössä, josta on hienot näkymät. Kaikkia vaelluksia johtaa kokeneet vaellusoppaat, jotka tuntevat vuoret läpikotaisin.

Pituus: n. 8–16 km/päivä
Korkeusmetrit: n. 600–1200 metriä/päivä

Alppivaellus vaativa on haastavin vaellustyyppimme. Se vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja kestävyyttä, sillä vaellukset kulkevat vuoria ylös ja alas korkeuseroilla jopa 1200 metriä päivittäin. Niille teistä, jotka etsivät haastavia vaelluksia, tämä on aivan fantastinen vaellusohjelma, joka sisältää uusia kokemuksia joka päivä. Viikon aikana nautitaan yhdessä koskemattomasta alppiluonnosta. Kävelemme rehevien metsien läpi, kristallinkirkkaiden alppijärvien ohi ja kiipeämme korkeille vuorille, joissa pääsemme nauttimaan aivan lyömättömistä panoraamanäkymistä.

Vaelluskokemuksia tavallisesta enemmän

Cerviniassa luontoelämykset ovat jotain epätavallista. Koska kylä on jo 2050 m mpy., koet vaelluksen aivan uusissa korkeuksissa, mikä tarjoaa myös unohtumattomia näkymiä, kauniita alppijärviä ja koskematonta luontoa. Toinen suuri plussa on miellyttävä ilmasto leutoine päivälämpötiloineen ja viileine öineen. Cervinia kesäisin on oikea unelma aktiivisille luonnon ystäville ja ruokailijoille. Kaikki vaellukset tapahtuvat yhdessä paikallisten vaellusoppaiden kanssa, jotka ovat usein varttuneet alueella ja tietävät kaiken luonnosta, villieläimistä, säästä ja kulttuurista.

Alppivaellus vaativa -vaelluksilla vaikeusaste voi vaihdella viikoittain osallistujamäärän, sään ja ryhmän vaellusvauhdin mukaan. Huomioithan, että meillä ei ole erillisiä ryhmäjakoja, vaan kaikki retkeilevät yhdessä viikon aikana. Vaelluksiamme johtavat aina kokeneet paikalliset oppaat, jotka tietävät suurimman osan siitä, mitä sinun tarvitsee tietää alueen jännittävästä historiasta, luonnosta ja kulttuurista. Tietenkin omat oppaamme ovat mukana kaikilla vaelluksilla. Koko viikon yhteinen vaellus luo mukavan yhteisön ja uskomattomia muistoja.

Golf, kesähiihto tai jännittävät retket – nauti vaellusvapaasta päivästä keskellä viikkoa

Keskiviikkoisin lepuutamme jalkojamme vaellusvapaalla päivällä. Yleensä taukoa keskellä viikkoa arvostetaan ja silloin on mahdollisuus valita, miten haluat viettää päivän. Vinkki on liittyä jollekin miellyttävästä päiväretkistämme kokeaksesi joitain Italian kauneimmista paikoista. Mikset menisi viininmaistajaisiin yhteen Italian puhutuimmista viinialueista, Baroloon Piemonteen? Tai kokea kulttuuria ja historiaa Aostan kaupungissa, jota yleensä kutsutaan nimellä "Pikku Rooma"?

Niille, jotka haluavat pysyä kylässä, on paljon koettavaa. Vuokraa maastopyörä, pelaa golfia Euroopan korkeimmalla golfkentällä, kiipeile, kokeile kesähiihtoa maailman korkeimmalla tai vain nauti kauniista ympäristöstä aurinkoisella terassilla virkistävä juoma kädessä.

Vaativa alppivaellus järjestetään viikoilla 27-34.

Vieraiden arvostelut

”Olin ensi kertaa mukana ja kaikki toimi. Ihanat oppaat ja meidän paikallinen opas Aleksandro oli myös mahtava ” Tarja Komulainen - heinä 2023

”Itsensä ylittämistä, uusiin ihmisiin tutustumista ja mahtavat oppaat. ” Leena - elo 2018

”Kiitos mahtavasta viikosta Cerviniassa! Haastava ja inspiroiva viikko. Aktiivinen loma ja aion varmasti jatkaa tällaisten reissujen tekemistä. Ruoka oli herkullista, maisemat upeat ja oppaat osaavia!” Toni - heinä 2018

”Mahtava vaelluspaketti (Alppivaellus plus). Osaavat oppaat ja hyvin sovelletut vaellukset. Ruoka oli myös hyvää! ” Noora - heinä 2018

Hotellit Cervinia