Alppivaellus Cerviniassa

Keskivaikeat vaellukset Cervinian kesäparatiisissa

Alppivaellus on suosituin vaellusohjelmamme, jossa vaellamme kokeneiden oppaiden kanssa, löydämme uusia alueita joka päivä ja nautimme herkullisista lounaista vuoristossa. Viikon aikana jaamme osallistujat ryhmiin vaikeusasteen mukaan, jotta voit parhaiten räätälöidä alppivaelluksesi. Tämä tekee ohjelmasta joustavan ja täydellisen niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin retkeilijöille.

Pituus: n. 8–14 km/päivä
Korkeusmetrit: n. 400–800 metriä/päivä

Alppivaellus on suosituin ja joustavin vaellusohjelmamme. Viikon aikana jaamme osallistujat kahteen eri ryhmään vaikeusasteen mukaan; Sininen ja punainen ryhmä. Näin jokainen saa mahdollisuuden osallistua itselleen parhaiten sopivaan ryhmään. Alppivaellus vaatii hyvää yleiskuntoa, mutta ei tarvitse olla vaeltanut aikaisemmin. Kaikkia kävelylenkkejämme johtavat kokeneet oppaat, jotka tutustuttuaan ryhmään säätää vauhdin juuri oikeaksi. Näin kaikki viikot ja ryhmät näyttävät erilaisilta ja oppaat ovat asiantuntijoita hyvän, jokaiselle sopivan päiväsuunnitelman laatimisessa.

Vaelluskokemuksia tavallisesta enemmän

Cerviniassa luontoelämykset ovat jotain epätavallista. Koska kylä on jo 2050 m mpy., koet vaelluksen aivan uusissa korkeuksissa, mikä tarjoaa myös unohtumattomia näkymiä, kauniita alppijärviä ja koskematonta luontoa. Toinen suuri plussa on miellyttävä ilmasto leutoine päivälämpötiloineen ja viileine öineen. Cervinia kesäisin on oikea unelma aktiivisille luonnon ystäville ja ruokailijoille. Kaikki vaellukset tapahtuvat yhdessä paikallisten vaellusoppaiden kanssa, jotka ovat usein varttuneet alueella ja tietävät kaiken luonnosta, villieläimistä, säästä ja kulttuurista.

Golf, kesähiihto tai jännittävät retket – nauti vaellusvapaasta päivästä keskellä viikkoa

Keskiviikkoisin lepuutamme jalkojamme vaellusvapaalla päivällä. Yleensä taukoa keskellä viikkoa arvostetaan ja silloin on mahdollisuus valita, miten haluat viettää päivän. Vinkki on liittyä jollekin miellyttävästä päiväretkistämme kokeaksesi joitain Italian kauneimmista paikoista. Mikset menisi viininmaistajaisiin yhteen Italian puhutuimmista viinialueista, Baroloon Piemonteen? Tai kokea kulttuuria ja historiaa Aostan kaupungissa, jota yleensä kutsutaan nimellä "Pikku Rooma"?

Niille, jotka haluavat pysyä kylässä, on paljon koettavaa. Vuokraa maastopyörä, pelaa golfia Euroopan korkeimmalla golfkentällä, kiipeile, kokeile kesähiihtoa maailman korkeimmalla tai vain nauti kauniista ympäristöstä aurinkoisella terassilla virkistävä juoma kädessä.

Vinkki! Kolmen päivän Alppivaellus

Kolmen päivän Alppivaellus on vapaampi vaellusohjelma. Viikko polkaistaan käyntiin kolmella vaelluksella (sunnuntai-tiistai) ja loput päivät ovat vapaavalintaisia. Jatka vaellusryhmän tai vaeltaa itsenäisesti, pyöräillä, pelata golfia tai haluatko lähteä mulaan jollekin päiväretkellemme - mahdollisuuksia on monia!

Vieraiden arvostelut

”Olin ensi kertaa mukana ja kaikki toimi. Ihanat oppaat ja meidän paikallinen opas Aleksandro oli myös mahtava ” Tarja Komulainen - heinä 2023

” Suuri kiitos siitä, että teillä on aina osaavia ja iloisia oppaita paikalla. ” Maria - heinä 2018

”Onnistunut viikko. Upeat vaellukset fantastisessa miljöössä.” Pekka - heinä 2018

”Upeita vaelluksia ja vielä upeampi hotelli. Henkilökunta oli myöskin ihanaa.” Anna - elo 2018

Vaellusryhmät

Sininen ryhmä

Sininen ryhmä on Alppivaelluksen helpoin vaihtoehto. Vaellamme mukavilla poluilla ja teillä ja keräämme korkeusmetrejä sekä ylös että alas. Vauhti on suhteellisen rauhallinen ja pidämme säännöllisesti taukoja nauttiaksemme ympäristöstä.

Pituus: n. 8–12 km/päivä
Korkeusmetrit: n. 400–800 metriä/päivä

 

Punainen ryhmä

Punainen ryhmä on edistyneempi vaihtoehto Alppivaelluksessa. Vauhti on hieman korkeampi ja joinakin päivinä kävelemme pidempiä matkoja ja enemmän korkeusmetrejä kuin sininen ryhmä. Hyvä mittapuu on pystyä kiipeämään 300 korkeusmetriä tunnissa.

Pituus: n. 8–14 km/päivä
Korkeusmetrit: n. 500–800 metriä/päivä

 

Hotellit Cervinia