Viikko-ohjelma - Alppivaellus

Aktiviteetit/päiväretket, jotka on merkitty *tähdellä, ovat vapaaehtoisia ja lisämaksullisia. Valitset itse, mihin lisäaktiviteetteihin haluat osallistua.
Illalliset sisältyvät matkan hintaan, kun varaus on tehty 31.3. mennessä tai olet ostanut lisämaksusta puolihoidon.

Turvallisuus on meille ensisijainen asia ja tästä syystä suunnittelemme jokaisen vaelluspäivän olosuhteiden mukaan. Saatamme päätyä toiseen ratkaisuun kuljetusten ja hissinousujen suhteen, mikäli sää on huono tai tuuli liian kova. On tärkeää huomata, että alla oleva viikko-ohjelma on suuntaa antava ja päivien ohjelma saattaa vaihtua päittäin. Vaelluksiemme ikäraja on 12 vuotta ja kaikki 12 vuotta täyttäneet voivat osallistua Alppivaellukselle.

Päivä 1 - Lauantai

Saavumme Cerviniaan ja kirjaudumme sisään hotelliin. Tänään voitte tutustua kylään itsenäisesti ja vaikka syödä hyvän lounaan jossain kylän aurinkoisista terasseista. 

Päivä 2 - Sunnuntai

Aloitamme aamun maittavalla aamiaisella ennen päivän vaelluksen läpikäyntiä. Jakaudumme ryhmiin vaikeusasteiden mukaan ja otamme hissin Plan Maisonille (2550mpy). Täältä vaellamme kohti kristallinkirkasta alppijärveä Lago Goillettia, josta jatkamme matkaamme kauniille kappelille: Capella di St Annalle. Matka tänne on saanut nimensä tunnetun vuoristokiipeilijän J A Carrelin mukaan. Hän oli ensimmäinen, joka kiipesi Matterhornille italian puolelta. Täällä pysähdymme ja nautimme mielettömistä näkymistä Monte Cervinolle ja syömme maukkaan piknikin nurmella. Lounaan jälkeen vaellamme alas Salette -hissille, joka vie meidät Valtournencheen, mistä bussi kuljettaa meidät takaisin Cerviniaan. Iltapäivällä on aika viikon ensimmäiselle After Walkille, jota seuraa maukas 4-ruokalajin illallinen hotellilla (sisältyy puolihoitoon).

Päivä 3 - Maanantai

Tänään lähdemme bussilla naapurikylään Cheneil:in (2 100 m meren pinnasta), alue, joka on tunnettu laskettelusta helikopterilla siirtyen talvisin. Täältä jatkamme ylöspäin tunnettua vaellusreittiä Grande Balconata del Cervinoa pitkin, josta henkeäsalpaavat näkymät tunturikylän Torgnonin ylle. Ohitamme Colle Cheneilin ja jatkamme kaunista reittiä alas pieneen kylään Chamois, missä hyvä ja odotettu lounas on katettu. Selkeällä säällä on täältä mieletön näkymä kolmelle huipulle: Grand Tournallin, Petit Tournallin ja Trecare. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa alas Valtournencheen, missä bussikuljetus odottaa meitä ja ajaa takaisin hotellille. Iltapäivällä nautimme hyvää juotavaa After Walkilla ennen illallista. Myöhemmin voit testata taitojasi viikon suositussa Pubivisassa*.

Päivä 4 - Tiistai

Aloitamme päivän ottamalla hissin ylös Plan Maisonille, josta jatkamme matkaa alppijärvelle Lago Cime Bianchelle, joka on päivän korkein kohtamme (2850mpy). Täältä on ainutlaatuinen näkymä majesteettiselle Monte Cervinolle ja 3 kilometriä pitkälle vuoristolle Grand Muraillesille, jota kutsutaan myös ”suureksi muuriksi”. Turkoosinsininen järvi tarjoaa mielettömät kontrastit vuoristoisen luonnon ja vihreän laakson välille. Jatkamme matkaa alaspäin ja nautimme lounasta ennen vaelluspäivän päätöstä. Takaisin laaksossa on hyvin aikaa nauttia aperitiivi auringossa tai käydä vaikka kylpylässä* Aux Pieds du Roissa.

Päivä 5 - Keskiviikko

Tänään lepuutamme jalkojamme ja nautimme vaellusvapaasta päivästä. Vinkkinä suositellemme tulemaan kanssamme johonkin kivoista päiväretkistä Aostassa* . Mikäli haluat viettää vapaapäivän Cervinian kylässä, löytyy täältäkin paljon tekemistä ja koettavaa. Vuokraa maastopyörä, pelaa golfia Euroopan korkeimmalla sijaitsevalla golfradalla, kiipeile, kokeile kesälaskettelua jäätiköllä tai vain nauti kauniista ympäristöstä aurinkoisella terassilla.

Päivä 6 - Torstai

Aamiaisen jälkeen otamme bussin laaksosta alemmas Perréresiin, josta aloitamme päivän vaelluksen. Kuljemme rehevien metsien ja laitumien läpi, kunnes saavumme aukealle vuoren paljakalle. Saavutamme päivän korkeimman kohdan Finestre di Cignanalla (2400mpy), mistä on kauniit näkymät laakson, alppijärven Lago di Cignanan ja vuoristoravintola Rifugio Bermassen ylle, joka on myös päivän päätöspiste. Täällä nautimme odotetun lounaan ja hyvää juomaa ennen kuin jatkamme alas Frazione Falegnonia pitkin Valtournancheen, jossa bussi odottaa meitä. Iltapäivällä on aikaa käyskennellä kylässä tai käydä After Walkilla.

Päivä 7 - Perjantai

Viikon viimeinen vaellus lähtee suoraan Monte Cervinon suuntaan. Plain Maisonin hissiasemalta suuntaamme ylävasemmalle vuoristomaja  Rifugio Oriondélle, joka sijaitsee suoraan Matterhornin juurella (2800m mpy.). Täältä käsin saamme vielä upean näkymän Cervinian kylän ja koko Marmore-laakson ylle. Syömme maittavan viimeisen yhteisen lounaamme ja nautimme upeista maisemista vielä koko loppuvaelluksen ajan. Illalla kokoonnumme vielä ryhmän kanssa päätös maljalle, jossa käymme läpi viikon kohokohtia, upeasta diashowsta nauttien.

Päivä 8 – Lauantai

Tänään koittaa kotimatka. Hyvän aamiaisen jälkeen jätämme hyvästit vaellusparatiisille jälleennäkemisen toivossa.