Päiväretkiä Italian kauniimpiin paikkoihin!

Tarjoamme mielettömän päiväretki ohjelman, joka antaa sinulle mahdollisuuden tulla mukaamme päiväretkille Italian kauniimpiin paikkoihin.

Haluatko lisätä retken tai aktiviteetin matkavaraukseesi?
Soita meille 09 67 13 15 tai kirjaudu sisään Minun matkani

UUTUUS

Piemonte, Barolon viiniretki - Keskiviikko

Piemonte, joka tarkoittaa ”maa vuorten juurella” on kuuluisa hyvästä ruoastaan ja tottakai viineistään, joita pidetään maan parhaina. Alueen kuuluisimmat viinit tulevat Barolosta ja Barbarescosta. ­Kokopäiväretkemme aikana vierailemme kahdella tunnetulla viinitilalla, joilla saamme hyvää tietoa alueen viininvalmistuksesta viinitestingejä unohtamatta.

La Spinetta One Liter Club Winery
Ensimmäinen vierailumme on Rivetin perheen kuuluisalle La Spinettan tilalle, joka sijaitsee Grinzane Cavourissa. Täällä kuulemme Rivetin perheen viinivalmistuksesta ja maistelemme heidän sommelierin johdolla Contratto kuohuviiniä, joka on Italian vanhin kuohuviini. Tämä viini oli luonnollisesti Vatikaanin ja muiden Eurooppalaisten kuningashuoneiden valinta 1900-luvun alussa. Maistelemme myös heidän Baroloa ja muita tuotteita.

 

Tastinglounas Sukuloiden viinitilalla
Lounasaikaan saavumme keskiaikaiseen Serralunga d’Albaan ja viinitilalle Az Ag Sukula. Tila on Riikka ja Jyrki Sukulan viinitila ja koti vuodesta 2006 lähtien. Otamme apertiivit viintarhassa köynnösten keskellä jossa viinintekijä Riikka Sukula kertoo viininviljelystä. Tämän jälkeen syömme Jyrkin valmistaman tastinglounaan joka on valmistettu paikallisista ajankohdan tuoreista raaka-aineista. Ruoan kanssa maistelemme luonnollisesti Sukuloiden loistavia viinejä jotka valmistetaan Nebbiolo- ja Barbera rypäleistä.

Aostan kaupunki - Keskiviikko

Aostan kaupunki on Aostanlaakson ”pääkaupunki” ja sitä kutsutaan Alppien Roomaksi. Se sijaitsee vain reilun tunnin päässä Cerviniasta. Täältä löytyy maailman toiseksi suurimmat jäännökset Rooman valtakunnasta, jotka näkyvät nykyaikaisessa kaupunkikuvassa. Jo keskustan sisäänkäynnillä tapaamme l’Arco d’Augusto riemukaaren, joka rakennettiin 25 vuotta eKr. Käymme opastetun kierroksen aikana roomalaisessa kaupungiosassa ohi säilyneiden muurien, tähystystornin, teatterin ja katedraalin. Aikaa jää myös ostoksille ja tietysti vierailulle jossain kaupungin jäätelöbaarissa ennen matkaa takaisin Cerviniaan.

Viinimaistelu Les Crêtes:ssä - Keskiviikko

Tule mukaan ainutlaatuiselle retkelle Les Crêtesiin,  Aostan laakson tunnetuimpaan viinitaloon. Viinitarha sijaisee reilun tunnin bussimatkan päässä Cerviniasta. Täällä Charréren perhe on kasvattanut viinejä parinsadan vuoden ajan ja nykypäivänä täältä löytyy kuuluisia viinilajikkeita kuten Chardonnay ja Pinot Noir, mutta myös useita alueen lajikkeita kuten Fumin, Cornalin ja Mayolet (kaikki punaisia), jotka yhdessä Petit Rougen kanssa muodostavat laakson eniten tuotetun punaviinin Torreten. Vierailumme aikana kokeilemme useita erilaisia puna- ja valkoviinejä sekä opimme alueen viinituotannosta. Ennen viininmaistelua vietämme aamupäivän Aostassa, Aostanlaakson pääkaupungissa, jossa voit osallistua myös opastetulle kaupunkikierrokselle.

Comojärvi - Torstai

Kaunis Lago di Como sijaitsee hieman Milanon pohjoispuolella. Lago di Como on smarargdinvihreä alppijärvi, jonka rannoilla on palatsimaisia huviloita ja se tarjoaa upeita maisemia hienossa vuoristoisessa ympäristössään. Como tunnettu silkkituotannostaan sekä tieteilijä Alessandro Voltasta, joka keksi pariston. Comolla on paljon tekemistä, voit lähteä kävelylle järven rannikkoa pitkin gelato kädessä, vierailla paikallisilla markkinoilla, museoissa tai lähteä noin kahden tunnin veneretkelle ylelliseen Bellagion kaupunkiin. Voit myös napata hissin ylös Brunaten kylään ja nauttia henkeäsalpaavista Comon maisemista valitsemassasi kahvilassa. Palaamme takaisin Cerviniaan samana iltana.

Courmayeur ja Punta Hellbronner - Perjantai

Tule mukaan päiväretkelle viehättävään pieneen Italian ja Ranskan rajalla sijaitsevaan Courmayeurin kylään, joka sijaitsee Euroopan korkeimman vuoren Mont Blanc 4810 mpy vieressä. Tässä viihtyisässä kylässä on monta ihanaa ravintoloita ja paljon ostosmahdollisuuksia. Courmayeur -vierailun aikana suosittelemme kaikille, jotka eivät pelkää korkeuksia, vierailua Punta Hellbronnerilla (3466 mpy). Tänne pääsee hiljattain rakennetulla Skyway -hissillä, joka tarjoaa henkeäsalpaavan matkan korkeuksiin pyörivällä hissillä, josta on 360 asteen panoraamanäkymät. Huipulla voi nauttia upeista näkymistä, hyvästä lounaasta tai vierailla alppimuseossa. Mikäli haluat päästä vielä korkeammalle ja lähemmäs Mont Blancia, on myös mahdollista nousta Aiguille du Midille 3842mpy. Palaamme takaisin Cerviniasan sopivasti ennen illallista. (Hissiliput eivät sisälly hintaan.)