Useimmin kysytyt kysymykset ennen matkaa

Retket/aktiviteetit, jotka varataan viimeistään 45vrk ennen matkalle lähtöä maksetaan loppumaksun yhteydessä. Alle 45vrk ennen matkalle lähtöä varatut retket/aktiviteetit maksetaan heti oston yhteydessä pankki-/luottokortilla.

Finnairin ja SAS:in lomalennoillemme on mahdollista varata ja maksaa mieleinen paikka etukäteen sekä tilata lisäpalveluja. Ao. linkistä saat lisätietoa Finnairin hinnoista ja voit varata istumapaikan. Tarvitset varausnumeron kirjautumista varten. Istumapaikat ovat varattavissa viimeistään 36 tuntia ennen lennon lähtöaikaa, lisäpalvelut jo aiemmin. Finnair: Kirjaudu tästä

Ao. linkistä pääset kirjautumaan SAS:in lomalentopalveluun. Sinun tulee ilmoittaa varausnumero ja lähtöpäivä kirjautuessasi. Istumapaikat ovat varattavissa 120-7 päivää ennen matkalle lähtöä. SAS: kirjaudu tästä

SAS

 • Matkatavarat: 20 kg ruumamatkatavara + 5 kg käsimatkatavara.
 • Suksirahti: Suksirahtiin sisältyy yksi pari suksia ja sauvoja, yksi pari monoja ja yksi kypärä (max 12 kg). Monot ja kypärä pakattava erilliseen laukkuun.
 • Jos otat sukset mukaan lennolle, suksikuljetus on AINA varattava erikseen ja maksettava etukäteen. Hinta etukäteen varattuna ja maksettuna on 60 € meno-paluu per suksipari/lumilauta.
 • Mikäli haluat ostaa lennolle muuta lisämatkatavaraa, voit ostaa sen täältä:
 • SAS: Kirjaudu tästä

Finnair

 • Matkatavarat: 23 kg ruumamatkatavara + 8 kg käsimatkatavara.
 • Suksirahti: Suksikuljetukset varataan ja maksetaan luottokortilla (Visa, Master, Amex, Diners) suoraan Finnairin lomalentojen lisäpalvelusivulta osoitteesta: https://www.finnair.com/fi-fi/manage/alppimatkat.
 • Valitse ensin alasvetovalikosta matkanjärjestäjäksi STS Alppimatkat, jonka jälkeen pääset kirjautumaan sisään matkalipussa/osanottajatodistuksessa näkyvällä varausnumerolla sekä sukunimelläsi.
 • Voit tilata lisäpalvelut myös puhelimitse Finnairin asiakaspalvelusta: 0600 91011 (3,00 euroa/vastattu puhelu + pvm)

HUOM!

 • Lentoyhtiö (Finnair) vastaa hinnoista ja saatavuudesta itse ja päivitetetyt hinnat löydät Finnairin kotisivuilta - STS Alppimatkat ei vastaa hintamuutoksista.
 • Suksikuljetuksen varauksen voit tehdä aikaisintaan 45 vrk ennen matkalle lähtöä ja se on tehtävä viimeistään 3 tuntia ennen lähtöä.

SAS

 • Jos otat sukset mukaan SAS:in lennolle, suksikuljetus on AINA varattava erikseen ja maksettava etukäteen, hinta on 59 € meno-paluu per suksipari/lumilauta. Suksirahtiin sisältyy yksi pari suksia ja sauvoja, yksi pari monoja ja yksi kypärä (max 12 kg). Monot ja kypärä pakattava erilliseen laukkuun.¨ Huom. Suksirahtipaikkoja on rajoitettu määrä!

Finnair

 • Suksikuljetukset varataan ja maksetaan luottokortilla (Visa, Master, Amex, Diners) suoraan Finnairin lomalentojen lisäpalvelusivulta osoitteesta: https://www.finnair.com/fi-fi/manage/alppimatkat.
 • Valitse ensin alasvetovalikosta matkanjärjestäjäksi STS Alppimatkat, jonka jälkeen pääset kirjautumaan sisään matkalipussa/osanottajatodistuksessa näkyvällä varausnumerolla sekä sukunimelläsi.
 • Voit tilata lisäpalvelut myös puhelimitse Finnairin asiakaspalvelusta: 0600 91011 (3,00 euroa/vastattu puhelu + pvm)
HUOM. Lentoyhtiö (Finnair) vastaa hinnoista ja saatavuudesta itse ja päivitetetyt hinnat löydät Finnairin kotisivuilta - STS Alppimatkat ei vastaa hintamuutoksista. Suksikuljetuksen varauksen voit tehdä aikaisintaan 45 vrk ennen matkalle lähtöä ja se on tehtävä viimeistään 3 tuntia ennen lähtöä.

Löydät maksutiedot matkavahvistuksestasi. Voit maksaa matkan kortilla joko kokonaan tai osissa Minun Matkani osiossa. Voit myös maksaa matkan tilisiirtona käyttämällä oikeaa tilinumeroa ja viitenumeroa, jotka löytyvät saamastasi matkavahvistuksesta.

Yleiset valmismatkaehdot ja STS Alppimatkojen lisäehdot löydät täältä: https://www.alppimatkat.fi/miten-se-toimii/matkaehdot/

 • Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka milloin tahansa ennen matkan alkamista. Tällöin matkanjärjestäjällä on oikeus periä peruutusmaksu seuraavasti:
 • 4.1.a) Etukäteen ilmoitetut varausmaksut, kun matka peruutetaan viimeistään 45 vuorokautta ennen matkan alkamista
 • b) 40% matkan hinnasta, kun matka perutaan myöhemmin kuin 45 vuorokautta mutta viimeistään 31 vuorokautta ennen matkan alkamista
 • c) 60 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 30 vuorokautta mutta viimeistään 15 vuorokautta ennen matkan alkamista
 • d) Koko matkan hinta kun matka peruutetaan 14-0 vuorokautta ennen matkan alkamista
 • Mikäli olet ostanut hissilipun ennakkoon, saat sen matkaoppailtamme lentokenttäkuljetuksen yhteydessä.

  Suosittelemme että otat peruutusturvan matkallesi. Saat kaikki maksamasi rahat takaisin, poislukien toimistokulut mikäli sinä tai perheenjäsenesi sairastuu ennen matkaa. Lääkärintodistus tulee toimittaa (katso matkaehdot) toimistoomme matkan peruutuksen yhteydessä. Peruutusturva on otettava samaan aikaan matkan varauksen kanssa.

  Matkaoppaamme antavat kaikki tiedot ja ohjeet tätä varten bussikuljetuksen yhteydessä.

  Voit lisätä lisäpalveluita matkallesi vielä päivää ennen matkalle lähtöä. Suurimman osan aktiviteeteistä voit varata myös paikanpäällä. Usein säästät jopa 10% hinnassa, mikäli tilaat lisäpalvelut etukäteen.

  Kyllä, helpon ja keskitason välillä voit vaihtaa viikon aikana. Plus ja Vaativasta ryhmästä voit vaihtaa tasoa alaspäin halutessasi.

  Matkatavarasäännöt

  Usein kysyttyä / FAQ

  Lentokenttä

  Lentokoneruokailut

  Pakkauslistat

  Lentokenttäkuljetukset

  Istuinpaikat

  Huoltajansuostumus

  Ennakkovaraa parkkipaikka