Kesämatkoja Val Gardenaan

Ainutlaatuinen kokemus

Upea luonto, hyvä ruoka ja suuri aktiviteettitarjonta ovat tehneet Val Gardenasta pohjoismaalaisten suosikin. Monet aktiivilomailijat palaavat tänne vuosi toisensa jälkeen nauttimaan upeista maisemista ja rikkaasta ruokakulttuurista.

  • 300 aurinkopäivää/vuosi
  • UNESCO:n maailmanperintökohde
  • Maailmanluokan ruokaa ja juomaa
  • Uskomattomia vaelluksia

 

Val Gardenan solassa on useita kauniita alppikyliä, kaikki vierailemisen arvoisia. Matkakohteemme on solan viimeinen kylä, Selva di Valgardena jossa myös myös hotellimme sijaitsevat. Kylässä on kauppoja, muodista sisustusliikkeisiin, italialaisia herkkukauppoja unohtamatta. Lisäksi sieltä löytyy useita kahviloita, ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia aperitiivin päivän vaelluksen jälkeen. Solassa on helppo liikkua suurimpien kylien välillä, St Christinaanon on 20-30 minuutin kävelymatka (bussilla pääsee myös) ja Ortiseihin paikallisbussilla matka kestää n. 25 minuuttia.

Hyvää ruokaa ja maukkaita viinejä

Val Gardena sijaitsee Alppien aurinkoisessa Etelä-Tirolissa, lähellä Itävallan rajaa. Ravintoloiden ruokalistat ovat mielenkiintoinen sekoitus Italiaa ja Itävaltaa ja ei ole harvinaista, että ravintolan alkuruuista löytyy sekä Gulaschsuppe että Antipasti; toinen Itävallan suosikki ja toinen italialainen erikoisuus. Etelä-Tirolin alueen omat viinit ovat maailmanluokkaa ja erittäin kuuluisia.

Val Gardena - upeat vuoret solan ympärillä

Val Gardena on osa maailmankuulua Dolomiittien vuoristoa. Dolomiitit (ital. Dolomiti, saks. Dolomiten) on Alppien osa koillisessa Italiassa Gardajärven koillispuolella. Dolomiitit on nimetty alueen tunnusomaisen kivilajin dolomiitin mukaan. Dolomiittien korkein vuori on Marmolada, 3 344 metriä. Yli kolmen kilometrin korkuisia vuoria on kaikkiaan 21.  Dolomiittien vuoristosta liitettiin vuonna 2009 yhdeksän aluetta, yhteensä 1 356 neliökilometriä, Unescon maailmanperintöluetteloon. Vuoriston yleisin kivilaji on saanut nimensä ranskalaisen seikkailijan ja geologin Dolomieun mukaan.

Vieraiden arvio
4,7 / 5
4282 arviota
Vieraiden arvostelut

”Val Gardena on fantastinen! Erittäin hyvä hotelli ja ruoka. Upeita vaelluksia. Hyvä palvelu ja mukavia ihmisiä.” Jyrki, elokuu 2018

”Yksi parhaita tekemiämme matkoja! ” Carin, kesäkuu 2018

Hotellit Val Gardena

 

lajittele

Kartta Val Gardena