Laskettelu Champoluc

100 € ennakkovaraajan alennusta

Tarjous on voimassa viikoilla 2-5 ja 11-14. Avoin kauppa 1.10. saakka.

100 € ennakkovaraajan alennusta

Tarjous on voimassa viikoilla 2-5 ja 11-14. Avoin kauppa 1.10. saakka.

Anna koodi:

TALVI-100

Anna koodi:

TALVI-100

Laskettelu Champoluc

Champoluc, Gressoney, Alagna ja Frachey muodostavat yhdessä Monterosa Skin, yhden Alppien hienoimmista laskettelualueista. Alueella hiihdetään jopa 3 260 m korkeudessa ja korkeuseroa on parhaimmillaan 1 759 metriä.

Katso lisää:
» Rinnekartta ja lumiraportti
» Hissilippu
» Murtomaahiihto

Joka vuosi hiihtofanaatikot matkustavat tänne kokeakseen Champolucin. Täältä löydät perheystävällisiä, hieman helpompi mäkiä mutta myös pitkiä punaisia ja jyrkkiä mustia rinteitä. Parhaiten kohde on kuitenkin tunnettu uskomattomista offareistaan, jotka ovat helposti saavutettavissa ja tarjoavat sopivasti haastetta. Champoluc on monien suomalaisten suosikkikohde. Siksi sopiikin kysyä, miksi useammat matkailijat eivät löydä tänne. Valtava Monte Rosa Ski on yksi Alppien aliarvostetuimmista rinnekokonaisuuksista. Saattaa myös olla niin, että moni Champolucin ystävä toivoo kohteen pysyvät salattuna aarteena, jotta fantastiset offarit pysyisivät yhtä koskemattomina kuin tänä päivänä. Mahdollisuudet heliskihin ja vapaalaskuun ovat täällä loputtomat!

Yhdessä Gressoneyn ja Alagnan kanssa Champoluc muodostaa rinnejärjestelmä Monterosa Skin. Alue tarjoaa uskomattoman hienoja ja pitkiä laskuja.

Paras aamulasku kulkee Colle Bettaforcalta alas Sant’Annaan. Rinne on pitkä ja leveä ja aamuisin se kylpee auringonpaisteessa. Tässä mäessä sinulla on oiva mahdollisuus hioa carving-tekniikkaasi. Toinen pitkä ja mahtava lasku lähtee Sarezzasta, 2702 metrin korkeudesta. Matkalla alas Champoluciin pääset kokemaan 1122 maitohapot nostattavaa korkeusmetriä. Yksi rinnealueen pisimmistä laskuista kulkee Passo Salatin huipulta alas kohti Alagnaa, kokonaisuudessaa reitti on noin 10 km pitkä ja korkeusmetrejä on jopa 1170 metriä. Punta Indren on alueen korkein huippu, jonne pääsee hissillä. Täältä alkaa mahtava vapaalasku Canal Grande. Myös useat muut offarireitit starttaavat täältä.

Heliski Champolucissa

Yhdessä paikallisten vuoristo-oppaiden kanssa Champoluc tarjoaa laajan valikoiman erilaisia helikopterikuljetuksia. Colle del Lys on yksi Euroopan korkeimmista helikopteri-dropeista ja se sijaitsee 4300 metriä merenpinnan yläpuolella. Lähellä sijaitsevat sekä Lyskamm-jäätikkö että Monterosan korkein huippu, Punta Dufour. Colle del Lysiltä pääset jopa Sveitsin Zermattiin saakka. Mikäli päätät pysytellä Italian maaperällä, voit laskea joko takaisin Ayaslaaksoon tai alas Rif de Lysin Staffaliin. Reittien pituudet vaihtelevat, mutta tulet varmasti laskemaan läpi 2500 korkeusmetrin ja saamaan unohtumattoman laskettelukokemuksen.

Rinnekartta Champoluc

Rinteitä

200

km rinteitä

35 hissejä

12 52 25

Korkeus meren pinnasta 1579 m

Korkein hiihtokorkeus 3260 m

Suurin korkeusero 1759 m

Lentokenttäkuljetus 1 h 45 min

Vieraiden arvio
4,6 / 5
4343 arviota
Vieraiden arvostelut

”Champoluc on ihana hiihtokohde kaikille, jotka tykkäävät slalom-laskusta rinteessä ja sen ulkopuolella. Ystävällinen ja iloinen italialainen vastaanotto. Hyvää ruokaa ja kahvia. Helppo siirtyä rinteeseen ja hyvä suksisäilytys Tako Skissä.” Onni - helmi 2019

”Matkaoppaat olivat todella avuliaita ja hyvät offarit!” Minna - helmi 2019

”Ruoka oli erinomaista, useita eri ravintoloita. Hyvää palvelua alusta loppuun saakka.” Mikko - maalis 2019

Murtomaahiihto Champoluc

Brussonin Maailman Cup murtomaahiihtoladut ovat 20 minuutin skibussimatkan päässä.

Latuja on joka tasoon alkanen 1300 metrin korkeudessa. Ladut ovat erittäin kauniissa luonnossa.