Laskettelu Schladmingissa

Avoin kauppa kaikilla hiihtomatkoilla

Voimassa kaikilla viikon matkoilla talvella 23/24.

Avoin kauppa kaikilla hiihtomatkoilla

Voimassa kaikilla viikon matkoilla talvella 23/24.

Avoin kauppa:

31.8. asti

Laskettelu Schladmingissa

Tehokkaat hissit vievät laskettelijat suoraankylästä hyvin hoidetuille rinteille. Yhdellä hissilipulla sinulla on valittavanasi yli 125 kilometriä rinteitä. Schladming-Dachstein on myös osa valtavaa Ski Amadéa, joka tarjoaa monia hienoja hiihtokeskuksia ja yli 760 km rinteitä. Schladming-Dachsteinin joustava hiihtohissijärjestelmä tarkoittaa, että voit matkustaa helpostineljän hissijärjestelmän välillä ilman jonoja hisseihin ja ilman hiihtobussia.

Lumetusjärjestelmä kattaa kaikki rinteet, joten kausion pitkä ja rinteet hyvin huollettuja.

Planaistadion. Kylän keskustassa sijaitseva Planaistadion on kuuluisa aina tammikuussa pidettävästä alppihiihdon maailmancupin iltapujottelusta, jonka Kalle Palander on voittanut vuosina 2003 ja 2006. Kisapäivä on todellinen karnevaali ja vuosittainyleisöä onpaikalla n. 50000. Laskupäivä on kätevintä aloittaa nousemalla Stadionin kabiinihissillä huipulle ja siirtyä upeille rinnealueille. Planailla on vauhdikkaita ja leveitä punaisia rinteitä. Täällä voi hiihtää myös metsässä sekä puurajan yläpuolella. Hauser Kaibling. Alueella on sinisiä ja punaisia rinteitä. Mikäli haluat kokeilla jyrkempiä rinteitä, testaa numero 7 tai merkitty skiroute 9. Reiteralm. Laskettelua hienoilla leveillä rinteillä metsän ympäröimänä. Hissijärjestelmään on tehty merkittäviä parannuksia viime vuosina, lisätty rinteitä ja mukavuutta uusien gondolihissien avulla.

Hochwurzen. Alue soveltuu kaikentasoisille hiihtäjille. Rinne numero 31 jatkuu alas Schladmingiin asti ja on lähes kahdeksan kilometriä pitkä. Iltamäki Hochwurzenillapidentää laskupäivää. Mäkeen voi lähteä illallisen jälkeen ja laskea iltakymmeneen asti. lltamäkeen täytyy ostaa erillinen lippu.

Murtomaahiihto Schladming

Eniten murtomaahiihtolatuja Dachsteinin alueella on Ramsaussa. Joitakin latuja on myös lähellä Schladmingia.

Pichlissä, joka sijaitsee 5 minuutin päästä Schladmingista, on 13km latuja; 5km, 3.5km ja 4km. Ladut sijaitsevat hyvin yksinkertaisessa maastossa ja korkeusero jää alle 50 metrin.

Ramsau sijaitsee ylhäällä jäätiköllä, mikä tekee siitä erittäin lumivarman alueen. Koko järjestelmä koostuu 220 latukilometristä sisältäen eri pituisia lenkkejä eri vaikeustasoilla sekä valaistun latuosuuden.

Molempiin kohteisiin on helppo päästä usein liikennöivien hiihtobussien avulla. Ramsauhun matka on n. 15min ja Pichliin n. 10min.

Paina tästä nähdäksesi Ramsaun latukartan.

 

Rinnekartta Schladming

Rinteitä

125

km rinteitä

81 hissejä

8 73 27

Korkeus meren pinnasta 745 m

Korkein hiihtokorkeus 2700 m

Suurin korkeusero 1306 m

Lentokenttäkuljetus 1 h 15 min

Vieraiden arvio
4,4 / 5
4066 arviota
Vieraiden arvostelut

”Ihana viikko ja upeaa laskettelua. Haastavat, hyvin huolletut rinteet. Suosittelen! Myös Schladming kohteena oli oikein hyvä.” Pyry - helmi 2019

”Schladmingin hiihtoalue vakuutti meidät. Tänne palaamme varmasti.” Jarmo - helmi 2019

”Mahtavaa palvelua ja erittäin mukavat matkaoppaat, jotka tekivät matkasta hauskemman! :)” Kaisa - maalis 2019