Laskettelu Ischglissä

Laskettelu Ischglissä

Maailmankuulu afterski, huippu moderni hissijärjestelmä, uskomattoman hyvät laskettelumahdollisuudet ja kaunis alppiympäristö. Täällä todellakin pääset laskettelemaan ja löydät myös haastaviakin offareita. Ischglissä on todella hyvät ja monipuoliset laskettelumahdollisuudet!

Yksi Ischglin päähisseistä, Pardatschgrat -hissi, rakennettiin kokonaan uudelleen talvelle 2014/15. Jokaisessa gondolissa on tilaa 28 henkilölle ja Pardatschgrat on omassa luokassaan eniten korkeusmetrejä kulkeva hissi Alpeilla.

Rinnealueelta löytyy leveitä rinteitä aurinkoisella alueella, sekä jyrkkiä ja keskivaikeita rinteitä. Täällä on myös yksi Itävallan suurimmista snowboard -parkeista. Suurin osa hissijärjestelmästä on täysin uusittuja ja hissien nostokapasiteetti on jopa 91 000 laskettejiaa tunnissa. Viimeisen vuoden aikana kohde on sijoittanut satoja miljoonia euroja hissijärjestelmään, jonka ansiosta hissijonot ovat lyhyet ja liikkuminen on nopeaa ja helppoa. 

Kylästä voit kulkea helposti ja nopeasti yläasemalle vievälle gondolille tunnelia menevää liukuhihnaa pitkin. Täältä pääset helposti viereisiin kyliin; Alp Trida, Höllboden, Gampen Alp och Samnaum.

Rinteet pohjoissuunnassa, korkea sijainti ja 500 lumitykkiä takaavat hyväkuntoiset rinteet marraskuusta toukokuuhun. Rinne 33 on verraton musta rinne, joka lähtee Palinkopfin huipulta, täällä ei myös usein ole paljoa ihmisiä. Toinen suosikki, rinne 80 vie sinut koko matkan Palinkopfilta alas Samnaun:iin ja korkeuseroja kertyy yli 1000m. Sveitsin Samnaun kylässä voit ostaa verovapaita tuotteita edullisesti. Alp Bella, joka sijaitsee myös Sveitsin puolella, on täydellinen auringon palvojille, jotka pitävät mahtavista pitkistä rinteistä. Greitspitz on korkein huippu hiihtoalueella jopa 2872m meren pinnan yläpuolella. Höllboden tarjoaa mielettömät koskemattomat rinteet jopa iltapäivällä, unelma carving -laskettelijoille.

Rinnekartta Ischgl

Rinteitä

234

km rinteitä

45 hissejä

11 40 14

Korkeus meren pinnasta 1377 m

Korkein hiihtokorkeus 2872 m

Suurin korkeusero 1502 m

Lentokenttäkuljetus 1 h 30 min

Vieraiden arvostelut

”KIITOS TEILLE HUIPPULOMASTA ! 😊 ” Maria Knevalainen - helmi 2023

”Mahtava matka mahtavaan kohteeseen! Hyvä hissijärjestelmä ja selkeät opasteet rinteissä. Voin todella suositella Ischgliä.” Tarja - helmi 2019

”Mukava viikko, hauskoja aktiviteetteja, jotka oli järjestetty hyvin.” Antti - helmi 2019

”Erittäin hyvät laskettelumahdollisuudet. Hotel Alpina oli mahtava hotelli, jossa ruoka ja palvelu oli erinomaista.” Mikael - maalis 2019

Maailmanennätyksiä rikkova 6 paikkainen tuolihissi

Ischglissä vihittiin talvella 2019 käyttöön uusi, 6 paikkainen Express-tuolihissi ennätyksiä rikkovalla korkeuserolla. 924 metriä alle 8 minuutissa tekee siitä yhden Alppien tehokkaimmista tuolihisseistä.

Entinen hissi, joka rakennettiin 1988, oli suurin projekti jonka hissiyhtiö Silverettabahn AG oli tehnyt. Kyseessä oli pisin tuolihissi joka oli koskaan valmistettu Itävallassa. Uusi, huippumoderni hissi ei ole pelkästään yksi Alppien nopeimmista. Siitä tulee myös hiljaisin ja mukavin, sillä siinä on lämmitetyt ja ergonomiset istuimet.

Faktaa hissistä

  • 924 metrin korkeusero
  • Maksimikapasiteetti 2800 henkilöä/tunti
  • Aloituskorkeus: 1924 myp
  • Yläasema: 2 848 myp