Retkiä Cerviniasta

Retkiä Italian kauniimpiin paikkoihin

Aostan kaupunki & Aymavillen linna - keskiviikko

Aostan kaupunki tai "Pikku Rooma", kuten sitä joskus kutsutaan, on Aostanlaakson pääkaupunki. Täältä löydät maailman toiseksi suurimmat Rooman valtakunnan jäänteet, jotka on huomattavissa kaupungin modernissa osassa. Aamupäivällä kävelemme opastetusti roomalaisessa korttelissa ja iltapäivällä jatkamme matkaa Aymavillen linnaan.

Barolo, Piemonten viiniretki – keskiviikko

Päivän aikana vierailemme kahdella tunnetulla viinitilalla yhdellä Italian puhutuimmista viinialueista Piemontessa. Alueen tunnetuimpia viinejä ovat Barolo ja Barbaresco, jotka valmistetaan Nebbiolo- ja Barbera-rypäleistä. Sukellamme syvälle alueen viininvalmistukseen ja nautimme maistuvan lounaan kauniissa Serralunga d'Albassa.

Mont Blanc viiniretki – keskiviikko

Tule mukaan ainutlaatuisiin viininmaistajaisiin kahden viinintuottajan luo, Euroopan korkeimman vuoren, Mont Blancin juurelle. Teemme ensimmäisen pysähdyksen Morgexiin ja siirrymme sitten Courmayeuriin. Päivän aikana tutustumme alueen viininvalmistukseen ja maistelemme paikallisesta Prié Blanc -rypäleestä valmistettuja viinejä.

Forte di Bard – torstai

Torstaina vierailemme keskiaikaisessa Forte di Bardin linnakkeessa, joka sijaitsee kukkulalla kauniin Aostanlaakson suulla. Linnoitus on peräisin 1800-luvulta, ja sen rakensi Savoyn kuninkaallinen dynastia. Täällä vietämme koko päivän tutustuen linnoitukseen ja sen ympäristöön sekä pieneen Bardin kylään.