Laskettelu Bad Gasteinissa

Laskettelu Bad Gasteinissa

Maltat tuskin odottaa 210 kilometriä mahtavaa laskettelua jopa 1500 korkeusmetrissä! Koe viisi hiihtoaluetta, jossa on paljon hyvin hoidettuja rinteitä ja pitkiä laskuja.

Katso lisää:
» Murtomaahiihto

Itä-Alpeilla sijaitsevassa Gastein-laaksossa on enemmän mannermaista ilmastoa kuin Länsi-Alpeilla. Talvet ovat kylmempiä vertailuilla korkeuksilla, joka tekee kohteesta lumivarman ja suotuisammat olosuhteet kuivalle lumelle. Bad Gasteinissa on myös keskieuroopan suurin luonnonpuisto Hohe Tauern, jossa on Itävallan korkein vuori Grossglockner 3798m meren pinnan yläpuolella. Gasteinerlaakson kohteet ovat viimeisimpien vuosien aikana panostaneet miljoonilla euroilla uusiin hisseihin ja rinteisiin. Väliasemilla on uudet rullaportaat, joka tekee hissikabiinille kulkemisen helpoksi. Stubnerkogelbahn, uusi 8-hengen hissi, on yksi Alppien moderneimmista hisseistä, joka vie laskijat nopeasti huipulle.

Stubnerkogel

Moderni Stubnerkogelbahn sijaitsee kävelyetäisyydeltä keskustassa sijaitsevilta hotelleilta. Huipulta näet laajan hiihtoalueen ilman hissijonoja. Yhdessä uuden Senderbahn gondolihissin kanssa Stubnerkogel on ehdottomasti Alppien tehokkain lasketteluvuori. Tällä alueella on paljon rinnekilometrejä ja offareita kuin monessa muussa paikassa. Stubnerkogelin pohjoispuolelle on avattu uusia punaisia, sinisiä ja mustia rinteitä. Stubnerkogelin huipulta (2251mmpy) pääset Itävallan yhteen pisimpään hoidettuun rinteeseen, numero 11. Senderbahnilla pääset helposti sekä 11:sta ja mustaan B20 rinteeseen. Takaisin Bad Gasteiniin pääset nykyään helpommin ja nopeammin uudella hissiyhteydellä Angertalista suoraan Bad Gasteiniin. 

Schlossam/Angertal

Schlossalmin hiihtoalueelle pääset Angertalin modernien ja suurien kabiinien kautta. Täällä on paljon rinteitä ja koko alueen kattaa lumitykit, jotka takaavat lumen heti marraskuusta aina huhtikuun loppuun asti. Rinne H1/H2 Hohe Schartelta on tunnetusti paras carvingrinne, erinomaisen tästä rinteestä tekee yli 10 kilometriä ja 1500 korkeusmetriä. Tämä sinun täytyy kokeilla!

Sportgastein

Sportgasteinissa, yli 2700 m meren pinnan yläpuolella sijaitsee parhaat lumiolosuhteet aina lokakuusta toukokuuhun asti. Täällä on laakson korkeimmat rinteet ja fantastisia carvingrinteitä. Alue on tunnettu myös helposti saatavilla olevista offareista, jossa on usein täysin koskematonta lunta.

Graukogel

2492m korkealla Graukogelilla on legendaaritset World Cup -rinteet. Mm. musta B3, jossa laskettiin syöksylasku vuonna 1958.  Koko hiihtoalue on oikea luonnonpuisto korkealla vuoristossa. Alueella ei ole yhtään lumitykkejä, joten Graukogel on 100% luonnonlunta.

Dorfgastein

Alempana laaksossa on Dorfgastein/Grossarl, jossa pääset laskettelemaan metsiin leveitä ja pitkiä rinteitä. Järjestelmään kuuluu 20 hissiä ja eri vaikeustasoisia rinteitä.  Dorfgasteiniin pääsee helposti skibussilla Bad Gasteinista.

Huima riippusilta

Stubnerkogelin huipulla sijaitsee maailman korkein riippusilta, 140m pitkä ja n. metrin leveä. Riippusillan läpi kulku on vähintäänkin pysäyttävä kokemus. Ristikkolattian läpi näet suoraan Jungeralm -rinteeseen. Täällä on myös näkymätasanne, josta näet Itävallan korkeimmalle vuorelle Grossglocknerille. Vuonna 2009 avattu silta antaa mahdollisuuden kävellä koko Stubnerkogel tasangon ympäri.

Rinnekartta Bad Gastein

Rinteitä

210

km rinteitä

44 hissejä

8 39 16

Korkeus meren pinnasta 1100 m

Korkein hiihtokorkeus 2700 m

Suurin korkeusero 1500 m

Lentokenttäkuljetus 1 h 20 min

Vieraiden arvio
4,4 / 5
39009 arviota
Vieraiden arvostelut

”Mahtava viikko ja fantastiset rinteet. Kokemus, jota ei voi sanoin kuvailla. Ihanat matkaoppaat, joka olivat pirteitä ja iloisia koko matkan ajan.” Kira - helmi 2019

”Ei ole Bad Gasteinia voittanutta. Täältä löytyy kaikkea: mahtavaa laskettelua, hyvä afterski ja hienoja hotelleja. Me majoituimme Salz burger Hofissa ja olimme todella tyytyväisiä!” Jarmo - maalis 2019

”Hyvää laskettelua, iso hiihtojärjestelmä ja kauniit maisemat. Paljon hyviä ravintoloita ja shoppailumahdollisuuksia. Majoitus oli myös viihtyisä.” Janne - tammi 2019

Huippumoderni gondolihissi

Uusi Schlossalmbahn Bad Gasteinin hiihtoalueella. Huippumoderni 10-hengen gondolihissi nostaa 1 250 metriä korkeuserolla mitattuna.

Aikaisemmin tämän hissin linjalla tarvittiin kolme eri hissiä jotta päästään huipulle mutta nyt 2 100 metrin korkeuteen uudella hissillä ilman vaihtoja. Tämän lisäksi Schlossalmin hiihtoalueella muutama uusi rinne Joulukuussa 2018. Lue lisää uudesta hissistä >>

Tietoa uudesta hissistä

  • Valmistui joulukuussa 2018
  • 1 300 metrin korkeusero
  • Maksimikapasiteetti 3000 hlö/tunti
  • Aloituskorkeus 850 myp
  • Yläasema 2 100 myp

Murtomaahiihto Bad Gasteinissa

Bad Gasteinin talviparatiisi tarjoaa murtomaahiihdon ystäville yli 45 kilometriä pitkiä ja erinomaisesti hoidettuja latuja. Lähde hiihtämään upeaan ympäristöön, korkealle lumisiin Alppimaisemiin.

Sportgasteinissa on 20 kilometriä hienoja ja hyvin hoidettuja latuja sekä perinteiseen että vapaaseen hiihtoon. Böcksteinista löytyy 5 kilometriä helppoja latuja sekä golfradan latu, joka on täydellinen iltapäivän lenkki. Alle olemme listanneet lisätietoa Bad Gasteinin alueen hoidetuista hiihtoladuista. Toki on hyvä huomioida, että lumitilanteen on oltava salliva murtomaahiihtoon, jotta ladut voidaan hoitaa asianmukaisesti.

Murtomaahiihtoladut Bad Gasteinissa

Ladut Pituus Tyyli
Sportgastein Yhteensä 9,2 km: 5,1 km + 2,4 km + 1,7 km perinteinen ja vapaa
Böckstein Yhteensä 7 km: 2 km + 5 km perinteinen ja vapaa
Himmelwand Yhteensä 3 km perinteinen ja vapaa
Golfkenttä Yhteensä 3,6 km + 2 km + 1,6 km perinteinen ja vapaa